Ha ebay-ről rendelek, mennyi az az összeg, ahol már felszámítanak vámot stb?
Melyik ország?
Milyen termék?
Ettől függ.
Továbbá EU-n kívül be fogják fizettetni az AFA_t is.
Régebben 50$ körül volt a limit, lehet már emeltek rajta.
Hát a legtöbb dolog, ami tetszett az Kínából vagy környékéről érkezne. Most legfőképpen gyűrűket néztem, amik free shippingel csak 0.99$ és nem licites.
Van erről valahol valami lista? Hogy honnan és mit mennyi vámmal stb.-vel hoznak be? Tudom a Google a barátom, de eddig nem találtam semmit.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor mielőtt rendelek mindenképpen írok majd az eladónak.
ha felhivod a vamot megmondjak mi a pontos ossze.
Amugy ha az aru erteke (ha nem unios orszagbol jon) tobb mint 21 dollar, akkor az aru vamkoteles, vagyis a termek ertekenek ha jol tudom 25%at ki kell fizetnie a cimzettnek.
Termeszetesen a millio Mo-ra erkezo csomagot nem fogjak egyenkent megallitani, hanem szuro proba szeruen valogatnak.
Annak ellenere, hogy az elado rairja hogy gift (ajandek), ha a vamosoknak olyan a kedvuk, akkor megvamoljak a cuccot.
Ha az ertek 21dodo alatt van, akkor nyugi, nem kell fizetni.
Ha tobb mint $21, akkor tedd ossze a kezed, hogy ne allitsak meg.
Az elado nem fog kevesebb osszeget rairni, ugyanis ha utolag megy a postara panaszkodni, hogy elveszett a csomagja es netalan kotott is ra biztositast, akkor a biztosito azt az osszeget fizeti ki neki, amennyi erteket rairt. Ha csak 21-et irt ra (pedig a cucc tobb mint 30) akkor bukja a penzt, erted? Szoval nem fognak kevesebb ossszeget rairni, mert sajat magukkal csesznek ki.
Az hogy rajta van, hogy ajandek, az pedig a vamosokat hidd el nem erdekli! :(
De az ilyen filleres dolgokkal a vamosok nem foglalkoznak, ok a nagyobb/ertekesebb dobozokat nezik!
Köszi a választ utolsó!
Sejtettem, hogy nem egyszerű a dolog, ha drágábbat akarok. Jól ki van ez találva....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!