Oké, hogy átalányosok vagyunk, de ha le van kapcsolva 3 hónapja a gáz, miért küldik ki a 200ezres számlát?
Esetleg vissza kéne köttetni ha már kiegyenlítettétek a tartozást... Ugyanis az általánynak ez a lényege, hogy ha használod ha nem fizetsz és év végén vagy túlfizettél és visszakapod vagy kompenzálsz. Ez egy könnyítés NEKTEK, hogy ne az legyen, hogy nyárom 3.000 a számla télen meg 50.000 hanem egész évben 20.000.
Ha pedig nem egyenlítettétek ki a számlát akkor nem csoda, hogy küldözgetik...
Tényleg, mekkora pofátlanság, hogy tartozást halmoztatok fel és ki kell fizetni!!! Jelentsd fel őket! Akkor még a perköltség is a tiéd lesz!
Addig, amíg a tartozás nincs rendezve, havonta hozzá fogják tenni az átalányt a tartozáshoz. Azzal, hogy "kikötötték" nem szüntették meg a szolgáltatást, csak nem tudod igénybe venni. Ki kell fizetni, aztán lemondani
Tehát amikor lekapcsolták akkor befizettétek az összes tartozást és azóta nem használtatok semmi gázt?
Akkor mire jött a 200.000-es számla?(vagy nem szüneteltettétek?)
És mi az hogy "majd nekik jelzi a rendszer"?
NEKTEK kell szólni hogy mást kértek és másként mérjenek!
És a leolvasós rendszer csak korrekciót szolgál! Vagyis azzal a fogyasztásotokat átalányosítják, magyarán az alapján állapítják meg a következő évi átalánydíjat és hogy mennyi pluszt kell fizetni(vagy kaptok vissza) az éves fogyasztás után.
Te még viszonylag fiatal vagy így sajnos anyukád az aki elrontotta a dolgot! Neki kellett volna ezt elintézni és ideiglenesen szüneteltetni a szolgáltatást. Így nem kellene semmit fizetni, max egy jelképes összeget. Én is ezt csináltam és év végén kapcsoltattam vissza. Persze köv év elején, leolvasás után megkaptam egybe a különbözetet de az természetes.
Most kéne egy új meghatalmazás és nekiállni rendbe tenni a dolgokat, szolgáltatót felhívni és rohangálni hogy rendbe hozzátok a dolgot.
Nem mondom, elég kemény mély víz lesz neked ha ilyet még nem csináltál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!