A Te cégednél / munkáltatódnál milyen szempontok szerint értékelitek / minősítitek a fuvarozókat (nem a beszállítókat)?
Figyelt kérdés
Szakmai gyakorlaton vagyok egy ipari cégnél (Békéscsabán) ahol ezt kaptam feladatként, de az ötleteim sorra dőlnek be így szívesen olvasnék más cégek gondolkodásmódjáról e téren.2012. jún. 27. 19:23
1/4 anonim válasza:
Én szeretnék segíteni, de nem értem pontosan, mire gondolsz. Mondasz egy példát?
2/4 A kérdező kommentje:
Szempontok alatt az árat a pontosságot értem, de ez minden vállalkozásnál más és más, szerintem. Egyrészt ugye vannak azok a szempontok amik számokkal kifejezhetőek, mint az előbb említettek, de mi azokkal melyek nem? (megbízhatóság, kapcsolat minősége) Ezek az aspektusok miként kerülnek bele egy értékelésbe? Vagy mérésük nem lehetséges? Más cégek számára mik azok a szempontok melyek elhanyagolhatóak? Továbbá ha létezik valamilyen értékelési rendszer, az szoftveresen vagy papíron történik? Konkrétan egy rendszerre lennék kíváncsi.
2012. jún. 27. 22:20
3/4 anonim válasza:
Az előző cégnél ahol dolgoztam nemzetközi fuvarozókat kellett rendszeresen megbízni áru beszállítással. A szempontok voltak: ár, gyorsaság, rugalmasság. Nem volt szigorúan vett rendszerünk, minden esetben kértünk ajánlatot több bevált cégtől és kiválasztottuk az éppen legjobbat. Ez nem mindig az ár alapján történt, pl ha határidőre kellett beszállítani valamit, akkor a gyorsaság számított leginkább. Rugalmasság alatt meg azt értem, hogy pl megváltozott valami (mondjuk áru mérete kicsit nagyobb, vagy más helyre kell kiszállítani), arra tudtak-e reagálni és milyen gyorsan. Amúgy végeredmény az volt, hogy a legmegbízhatóbbnak a legkisebb cég bizonyult, a nagy cégeknél mindig elsikkadt az információ és becsúsztak ilyen-olyan hibák.
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod.
2012. jún. 28. 22:02
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!