Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az önkormányzat akkor is...

Az önkormányzat akkor is fizetné a TB-met ha nem vagyok regisztrálva a munkaügyi központba?

Figyelt kérdés
most végeztem a sulival, tudom h még a diák érvényességéig fizetik a TB-met, de ha lejár az az idő és nem találok addig munkát, akkor elég ha bemegyek az önkörmányzatba és kérelmezem hogy fizessék helyettem a TB-t, vagy ahoz a munkaügyi központba is bent kell legyek? most éppen regisztrálva vagyok oda de egyböl kiküldtek egy helyre, el is mentem de sajnos külföldön van a nagyfőnök így nem tudtam lepecsételtetni a közvetítő lapot és ma van a határidő ezért valszeg törölni fognak...köszönöm a válaszokat!

2012. jún. 25. 09:15
 1/5 anonim ***** válasza:
66%

Nem hiszem, hogy törölni fognak, majd elmondod a Munkaügyiben, hogy miért nem pecsételték le. Egyébként ha az Önkormányzatnál kérelmezni fogod, és megadják, akkor úgyis menned kell jelentkezni a Munkaügyibe. Ha pedig nem adják meg, (sajnos ez nem kizárt, úgyhogy készülj fel..:-( akkor bizony be kell menned az APEH-hez (új neve NAV) és be kell jelentened, hogy most már te fizeted az egészségbiztosításodat, és adjanak csekket. A havi összeg: 6390 Ft. Durva. Ugyanis ha nincs fizetve, az orvosnál, kórházban csak térítés ellenében látnak el.

Elvileg a Munkaügyiben és az Önkormányzatnál felvilágosítanak a lehetőségekről.

2012. jún. 25. 10:16
 2/5 A kérdező kommentje:

köszi :)

felhívtam a munkaügyit szerencsére adtak nekem még egy hetet h visszavigyem a közvetítőlapot.

2012. jún. 25. 11:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az első írta.

A közvetítő lapot pedig írja alá az, akinél jelentkezel, és bélyegezze is le. A lányom is így volt, behívták, nem volt bent a főnök. A titkárnő simán elküldte volna, hogy menjen vissza kb egy hét múlva, akkor már valószínűleg bent lesz a főnök. Szerencsére vele voltam, mondtam a titkárnőnek, hogy meghagyjuk az elérhetőséget, amikor visszajön a főnök, akkor küldjön e-mailt, vagy telefonáljon. A papírt pedig legyen szíves bélyegezze le és írja alá. Ugyanis a munkaügyinek nem az a lényeg, hogy beszélsz-e az illetékessel, hanem az, hogy megjelentél-e. A lányomnál meg le is járt volna a határidő mire a főnök visszajött volna.

Mindenképp ragaszkodj hozzá, hogy pecsételjék le a közvetítő lapod, akár ott van a főnök, akár nincs!

2012. jún. 25. 11:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne. Miket kell tartalmazni a kérvénynek? Mit kell vinni az önkormányzatba? Mitől függ, hogy segítenek kifizetni a TB-t? Az elég indok ha munkanélküli vagyok, vagy ennél több kell?
2012. jún. 26. 11:07
 5/5 anonim ***** válasza:
37%

Utolsó válaszolónak (kérdezőnek):

mindig a helyi önkormányzat dönt, bármit is tartalmaz a törvény... Úgyhogy ott kell érdeklődni, ott adják az űrlapot is, és nem árt, ha kissé rámenős vagy! :-) Érdemes alaposan utánajárni.

2012. jún. 27. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!