Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magánnyugdíjpénztári számlámró...

Magánnyugdíjpénztári számlámról kivehetek-e pénzt?

Figyelt kérdés
Nem önkéntes, hanem "sima" m.ny.p. tag vagyok, de nem hiszem hogy egyáltalán lesz még ilyen h nyugdíj mire én oda jutok, most meg nagyon kellene a pénz... Kivehetem, amit eddig befizettem?
2009. júl. 3. 18:36
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Nem, mert nem önkéntes, hanem kötelező.
2009. júl. 3. 18:44
 2/7 anonim ***** válasza:
62%

önkéntesből sem, csak 8 év után asszem :)

Sajnos magánnyugdíból nem vehetsz ki, már próbáltam énis :(

Addig meg ülnek és használják a pénzeinket :(

2009. júl. 3. 18:51
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, sejtettem, hogy így van amugy...

Kár...

2009. júl. 3. 19:10
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
18:51 Még hogy használják!?Elhasználják!Most kaptam meg a zárási értesítőmet a 2008-as évről és 165ezer forinttal kevesebb a végösszeg mint 2007 évvégén!És még azzal fenyegetnek,hogy ha át merek lépni másik pénztárba,akkor végképp búcsút inthetek a pénzemnek.Na,ennyit a nyugdíjamról.Jobb lesz ha nem érem meg a nyugdíjas kort,mert a második hónapba biztos éhen döglök...
2009. júl. 3. 20:36
 5/7 anonim ***** válasza:
74%
lépj át. Át kell küldeniük a teljes pénzösszeget. Anyum ilyennel foglalkozik ;)
2009. júl. 3. 23:29
 6/7 anonim ***** válasza:
74%
Ami megmaradt azt persze hogy átküldenék,ha átlépek,viszont amit a kockázatos befektetéseikkel elvesztettek(állítólag a válság miatt) azt nem küldik már sehová.Azért írták hogy jobban teszem ha nem lépkedek át sehova,mert majd ők "visszatőzsdézik" egyszer,ha megérem.Nem is érdekel a dolog,szerintem kizárt hogy megérem a nyugdíjas kort.
2009. júl. 4. 08:57
 7/7 A kérdező kommentje:

Még ha meg is éljük addigra már lehet hogy maga az "intézmény" nem fog létzeni. Majd az irodában leesek a székről 85 évesen, és onnan visznek a halottasházba - kb ezt reálisabbnak tartom.

Köszi a válaszokat!

2009. júl. 4. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!