Aki foglalkozik stock fotozással, mennyit lehet vele keresni? Melyikek a legnagyobb ügynökségek, és mennyi idő volt, míg beindult az üzlet?
Hogy beinduljon az üzlet, ahhoz nem idő kell, hanem munka. Sok képet kell feltöltened. 17 kép kb. semmi. Párszáz képpel már lehet havi párezer forintot keresni, de ha ebből akarsz megélni, ahoz eggyel nagyobb nagyságrendben kell gondolkoznod.
Ráadásul nagyon nem mindegy, milyen képeket töltesz fel: a kutyádat, a kerti traktort vagy egy szál virágot nem nagyon fognak megvenni, hisz' milliószám van belőlük. Kreatívnak kell lenni.
Esetleg nézd meg, hogy akik ebből élnek, milyen képeket készítenek, milyen képekből adnak el sokat.
iStockphoto-hoz nehezebb bekerülni, mint fotoliához, sokkal magasabban van a léc, viszont több a vevő is.
Nem mai a kérdés de leírom a tapasztalatomat hátha idetéved még valaki:
Attól függ mennyi időt fordítasz rá, mennyire van hozzá érzéked stb..Nekem kb 3 hónap volt mire elkezdett beindulni (2 éve kezdtem) és véleményem szerint megéri vele foglalkozni mert rendes bevételem van már belőle plusz nagyon sokat fejlődtem szakmailag hiába ez a szakmám és fotósnak tanultam még mindig van mit tanulni. Figyelni kell mire van kereslet, ha közeledik valamilyen ünnep arról szóló képeket készíteni, minél nagyobb portfólió kreatív képekkel. Én csak Shutterstockra töltök: [link]
Mikor elkezdtem a stock fotózást töltögettem más helyekre is de volt hogy amit egyik oldalon elfogadtak a másikon nem és inkább csak egyet csinálok de azt jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!