Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ismertek olyan eseteket,...

Ismertek olyan eseteket, amikor vki kártérítést kapott a munkahelyétől?

Figyelt kérdés

Tehát a munkáltató fizetett pénzt a munkaadónak, valamilyen bírósági okból.

Írjátok le részletesen hogy volt! Köszönöm!

2012. jún. 6. 11:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A kérdésed ütközik az alá írt kiegészítéssel.
2012. jún. 6. 11:40
 2/12 A kérdező kommentje:
Miért?
2012. jún. 6. 11:45
 3/12 A kérdező kommentje:
Bocsi,igazad van. Félre írtam. A Munkaadó fizetett a munkáltatónak.
2012. jún. 6. 11:46
 4/12 anonim ***** válasza:
ja félreolvastam de akkor is hibásan írtad ki;)
2012. jún. 6. 11:48
 5/12 A kérdező kommentje:
:D És nem tudsz véletlen erre esetet?:) Vagy oldalt,ahol találok ilyeneket?
2012. jún. 6. 11:52
 6/12 anonim ***** válasza:

Munkáltató és munkaadó ugyanaz, akármilyen sorrendben is írod ki őket.

Ha arra gondolsz, hogy a munkáltató fizetett a munkavállalónak, akkor igen, sok ilyenről tudok.

2012. jún. 6. 11:54
 7/12 A kérdező kommentje:

Azt hiszem még mindig nem jó. Tehát:

A Munkaadó fizetett a munkavállalónak!

Bocsi! (Azt hiszem ez az az eset,amikor a kérdés feltevőjét kellene lepontozni...:) )

2012. jún. 6. 11:59
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen arra gondolok!! Nagyon megköszönném,ha írnál ilyeneket!
2012. jún. 6. 12:00
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Volt rá példa.

Pl:

- évekkel ezelőtt a Sony gyárban egy terhes nő beperelte a céget,mert a nagy meleg ellenére a cég vezetői nem kapcsolták be a légkondit,és a nő rosszul lett,a gépre esett,és 8 napon túli sérülést szenvedett. A cég úgy próbálta megoldani az ügyet,hogy a nőt "közös megegyezéssel" ki akarták rúgni. Mivel nem írta alá a papírokat,így kirúgták. Munkaügyi bírósághoz fordult,és megnyerte a pert. Vissza kellett venniük a nőt,és komoly kártérítést kellett fizetni a sérüléseiért.

- Vagy itt az én esetem.Munkahelyi baleset.Az irodából mentem lefelé a lépcsőn,és elcsúsztam,le estem a lépcsőről.A bokám eltört úgy,hogy azonnali műtétre kellett mennem. Mivel baleset történt,és az egyik kollégám töltötte ki a jegyzőkönyvet,ő becsületesen mindent leírt.Hogy milyen cipőben voltam,hogy a lépcsőt felmosták így vizes volt,hogy nem volt semmivel jelezve,hogy vizes a lépcső vigyázzunk. Mégis amikor jeleztem,hogy munkahelyi baleset miatt 100%-os táppénz jár,alá akartak íratni velem egy papírt,hogy nem a munkahelyemen tört el a bokám. Ha nem írom alá kirúgnak. Panaszt tettem,de első körben elutasítottak,hogy nem jár semmi 100% táppénz mert a jegyző könyv szerint én voltam a hibás.Mivel papucsban dolgoztam.

Így munkaügyi bírósághoz fordultam,ahol a kollégám tanúskodott az eredeti jegyző könyvről.(amit utólag be is kellett mutatni), több kollégám eljött tanúskodni,hogy X év alatt sosem láttak papucsban,mert szigorúan tilos volt papucsban lennünk.

Így a pert megnyertem.Kaptam 300.000 forint kártérítést,és egy olyan határozatot,hogy bizonyos X.ideig nem rúghatnak ki,mert akkor úgy értelmezik,hogy a per miatt akarnak kicseszni velem,és akkor újra perelhetek.(de kiléptem)

- Egy barátnőm nyomdában dolgozik. Neki Jó pár évvel ezelőtt szintén munkahelyi balesete volt.A forró enyv a karjára folyt.A nyomda el akarta sumákolni,fenyegetve,hogy kirúgják ha panaszkodik valahol. A barátnőm berágott,és bíróságra ment. A pert megnyerte,de csak balesetből származó anyagi kárát kellett a nyomdának kifizetnie.(gyógyszerek,kötszerek,utazási költség stb) Megkapta ő is a 100% táppénzt,és bár nem rúghatták ki,de annyira megnehezítették a munkáját,hogy végül ő lépett ki.

2012. jún. 6. 12:21
 10/12 A kérdező kommentje:

Nagyon nagyon szépen köszönöm! Sokat segítettél!:)

(és tanulságos is...)

2012. jún. 6. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!