Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha felrakok valamit az ebayre...

Ha felrakok valamit az ebayre és nem veszik meg kell fizetnem?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Elég gyakran cserélem a mobiltelefonjaim, így van egy pár jó készülékem amit szinte soha nem használok már. Arra gondoltam egy kis pénzt kereshetnék vele ha eladnám őket de nem akarok vele sokat vacakolni.

Külföldön élek és gondoltam felrakom valami online piacra de például tudom, hogy a magyar teszveszen, ha nem vette meg senki akkor fizetnem kell. Na ezt kösz nem.

Nem akarok rajta nyerészkedni de méginkább bukni sem. Az ebayről ugyanezt nem tudom hogy megy.

Ha valamit felrakok az ebayre és senkit nem érdekel akkor fizetnem kell utána? Ha igen akkor nem éri meg a macera, hogy esetleg valakinek megtetszik 10-20 euróért a régi telefonom. Inkább leadom őket a közeli hulladékfeldolgozóba.

2012. máj. 14. 00:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Sajnos ott is kell listázási díjat fizetni. Ennek mértéke a kikiáltási ártól függ. Ha olcsóbban indítod, akkor kevesebbet fizetsz a listázásért. Ha netán sikerül eladni, akkor az eladási ár 10 százalékát nyúlja még le az eBay. Plusz ott van még a Paypal fee, ami 4 százalék körüli, és téged terhel. Tehát nem igazán éri meg a dolog.
2012. máj. 14. 00:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ. Ebben az esetben felesleges és kicsit mérges is vagyok mert jó állapotú készülékeim vannak, de nincs kedvem plusz pénzt költeni rá, hogy esetleg valakinek még jó hasznára lehetnek. Inkább megszabadulok tőlük máshogy.
2012. máj. 14. 00:54
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem igazán értelek, hogy ha jó, és másnak még hasznára válna, akkor is van még ezer lehetőséged, hogy olyannak add, aki tudja is hasznát venni. Nem csak az ebay létezik a világon, biztos van a környékedben is olyan szervezet, aki fogad tárgyi felajánlásokat, vagy hirdesd meg fórumokon, apróhirdetésben, és add el "magánszemélyként", közvetítő nélkül.
2012. máj. 14. 01:35
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem érdekel annyira főleg hogy futkossak a kacatommal. Odaadom a gyerekeknek őket. :P
2012. máj. 14. 12:37
 5/6 anonim válasza:

Most adtam fel terméket 0.00 dollár volt a listázás költsége, pedig 50 dollárról indul és 60 dollár a buy it now ára, csak akkor kellett volna fizetnem, ha több képet akartam volna betenni vagy ki akartam volna emeltetni a hirdetést.

Vagy csak akkor számolják majd fel a költséget, ha lejárt a hirdetés? Kezdjek aggódni? :o

2012. máj. 15. 17:42
 6/6 A kérdező kommentje:
igen. Erre lennék én is kíváncsi.
2012. máj. 16. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!