Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magánnyugdíjpénztári NEM...

Magánnyugdíjpénztári NEM befizetések? Mi a teendő?

Figyelt kérdés
Megkaptam a Magánnyugdíjpénztári elszámolásomat a tavalyi évre, ahol NULLA forint befizetés történt. A munkahelyem nem utalt semmit. Azóta Gyesen vagyok, a cég ellen megindult a felszámolás is. De tulajdonképpen ez olyan, mintha tőlem, személyesen lopták volna el a pénzt, hiszen tőlem levonták, csak nem utalták el. Mit tegyek? Borítsam az asztalt? Nyújtsam be a felszámolónak az igényemet? Számoltassam ki a Biztosítóval, hogy mennyi pénztől estem el a befizetések + kamatokkal együtt? Vagy örüljek, hogy nem történt befizetés, és így kevesebb a veszteség? :-)) Mert ugye a biztosító rosszul teljesített?????
2009. jún. 24. 21:04
 1/5 anonim ***** válasza:
A felszámolásnál beállhatnál a sor végére, de szerintem nem sok értelme van, úgyis az első az állam, utána a szállítók.
2009. jún. 24. 21:13
 2/5 anonim ***** válasza:
A magánnyugdíjpénztári tagdíj éppen, hogy APEH-tétel. Oda kell bevallani és befizetni a munkáltatónak. Lehet, hogy késve fizetett, de az is lehet, hogy az APEH által átküldött összegeket még különböző okok miatt nem dolgozta fel a magánnyugdíjpénztár. Érdeklődj a magánnyugdíjpénztárnál. Telefonon is válaszolnak, csak nehéz őket néha elérni.
2009. jún. 24. 21:57
 3/5 A kérdező kommentje:
Sajnos ennél jobban beleláttam a dolgokba... :-((( NEM lett semmi befizetve! Tudom, hogy utolsó lennék a sorban, szerencsére, hogy mással már nem tartoznak. De azért az ember nézesse magát hülyének? A dolgozókkal mindent lehet???? Köszönöm a válaszokat!
2009. jún. 25. 07:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Ismét leírom, a magánnyugdíjpénztári tagdíj nem lehet az utolsó a sorban, mert az APEH a munkavállalói bér után az első, és a magánnyugdíjpénztári tagdíjat is az APEH felé kell bevallani és megfizetni. Érdeklődj a magánnyugdíjpénztárnál, majd intézkednek. Persze csak ha be voltál jelentve.
2009. jún. 29. 08:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Be voltam, az bitzos. Köszönöm, felveszem a kapcsolatot a magánnyugdíjpénztárral, talán tudunk valamit mozdítani! Köszönöm!
2009. jún. 29. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!