Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha 2 millio ftot átváltok...

Ha 2 millio ftot átváltok euroba 284 árfolyamon és visszaváltom 286on qkkor mennyit keresek rajta?

Figyelt kérdés
2012. máj. 8. 12:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Ha átlagárfolyamot írtál, akkor semennyit nem fogsz keresni, mert az eladási ár mindig drágább mint a vételi. Magyarán, ha te most lemégy a váltóba és veszel eurót 284 forintért, és 1 óra múlva visszamégy eladni, akkor azt már csak 264 körül veszik vissza tőled (általában egy jó huszas van a két ár között). Tehát ha te ezen akarsz keresni, akkor nagyobb árfolyamingadozásokkal és nagyobb kockázattal kéne űznöd.
2012. máj. 8. 12:40
 12/21 A kérdező kommentje:
Konkrétan az alattunk levő pénzváltóban átlag 2 ft a különbség az euronal. Most 286ért lehet eladni és 288 ért venni. Én meg 284ért vettem
2012. máj. 8. 12:52
 13/21 A kérdező kommentje:
A bankokban van csak olyan nagy különbség
2012. máj. 8. 12:52
 14/21 anonim ***** válasza:

Bocsi, csak épp összekevered: "Eladási" árfolyamon a váltó adja el neked, "Vételi" árfolyamon veszi meg tőled.

Magyarul fordítva van, mint hitted, tehát nem nyernél, hanem vesztenél rajta.

Szerintem (nem bántás!!) amíg ilyen alapvető dolgokat nem tudsz, mint az árfolyamok nevei, meg úgy alapvetően kiszámolni, ami a kérdésedben szerepel, addig ne kezd bele ilyesmibe...

2012. máj. 8. 14:29
 15/21 A kérdező kommentje:
Tény hogy nem értek hozzá de te is félreértettél én már irtam hogy vettem 284 ért. Most azóta lenn voltam és eladta, 286 ért. Kértek személyit amugy.288ért venni tudnék de nem akarok majd ha lejebb megy megint.
2012. máj. 8. 15:22
 16/21 anonim ***** válasza:

Az adózással kapcsolatban annyit, hogy 2012. évről a kamat és árfolyamnyereség adója 16%. Forrásadónak is hívják.

A kamatjövedelmek utáni adót a bankok automatikusan levonják és befizetik az adót utána(d), az árfolyamnyereségeket meg neked kell bevallani az szja bevalláskor és neked kell betolni a lóvét.

2012. máj. 8. 16:07
 17/21 anonim ***** válasza:
Inkább jobban, ha forexen váltogatod a pénzed. Lényegesen egyszerűbb, gyorsabb.
2012. máj. 8. 16:10
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszi utőlsó 2. Az lenne a kérdésem hogy ha nem vallom be akkor ezt lecsekkoljak? Tehát a váltó lejelenti a dolgokat?

A forexről nem nagyon vagyok képben.Írnál róla bővebben? Köszönöm

2012. máj. 8. 20:38
 19/21 anonim ***** válasza:

Na erről már nincsenek konkrét ismereteim, hogy a pénzváltónak van-e az APEH illetve mostmár NAV felé jelentési kötelezettsége, és arról sincs gőzöm se, hogy a NAV-nak van-e apparátusa az összes pénzváltó adatait a te nevedre összefuttatni. Mert ha nem mindig ugyanoda jársz, akkor...

Szóval nem tudom, szerintem ehhez nincs apparátus, de ha valaki feljelent például, akkor a bizonylatok alapján elszámoltatható vagy és gáz van, ha nem szerepel a bevallásodban. Ha nem jelent fel senki, akkor feltételezésem szerint nem bukik ki a dolog, az adózás önbevallásra van felépítve, és a munkáltatói kifizetőhelyek eleve adóelőlegként befizetik utánad az adót, valamint ugyanez a helyzet a bankokban elért kamatjövedelemmel.

A forex-szel kapcsolatban dióhéjban annyit, hogy egyszerűbb módja a devizakereskedésnek. Te most készpénzben megkapod és visszaváltod, ez tulajdonképpen valuta, amit adsz és veszel. Nagyobb a bankok/pénzváltók haszna és a készpénznek is vannak költségei. Ha beütöd a google-be, hogy forex, negyedmillió találatot ad, van módod utánanézni, hogy hogyan megy ez elektronikusan.

Általában egy brókercégnél nyit az ember egy számlát, arra tol a bankszámlájáról pénzt, és egy speciális felületen lehet devizával kereskedni. Így jóval kisebb a spread (a vételi és eladási árfolyam közti különbség).

Te most EUR/HUF páron kereskedsz valójában.

Szóval tőzsdézel, csak nem tudsz róla :-)

2012. máj. 9. 11:05
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget
2012. máj. 9. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!