Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magánynyugdíjpénztárba megéri...

Magánynyugdíjpénztárba megéri belépni?

Figyelt kérdés
mert itt egyre többet olvasom, hogy inkább kilépnek az emberek? Miért?
2009. jún. 23. 19:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem,majd ha visszafelé kell fizetni nagy menyiséget,előtte csődbe megy.Addig viszont a vízfej jól él.
2009. jún. 23. 19:19
 2/5 anonim válasza:

Az attól függ, hogy hány éves vagy, és mikor kezdtél el dolgozni.

Ettől függ az is, hogy beléphetsz-e még:

Ha pályakezdő vagy 35 év a korhatár.

Nem pályakezdőknek 30 év.

Az én véleményem az, hogy nagy valószínűséggel jobban jársz vele, mint az állami nyugdíjaddal. Bár garancia nincs. Ezért akar mindenki kilépni.

Persze nagyban függ az egész attól, hogy melyiket választod. Ha egy nagy és régi pénzintézetet választasz, az már 1/2 garancia:)

Privátban szívesen megírom, hogy én melyikeket javasolnám.

2009. jún. 26. 12:07
 3/5 anonim válasza:

Szerintem az akkori vezetés a saját érdekköreinek eladta az egész országot, mert:

Tegyük fel, hogy én vagyok az állam, és van egy dobozom, amibe mindenki minden hónapban beledobja a fizetésének egy szép kis részét, ahonnan aztán a tőzsdeszakembereim és az ország gazdálkodása meríthetnek, de leginkább kifizetem a nyugdíjakat,

Akkor hogyan mondhatom azt, hogy „Mostantól egyetlen munkába lépő sem dobhat bele pénzt., hanem azt kötelező egy magáncég dobozába dobnia!” Holott a nyugdíjakat nekem továbbra is ki kell fizetnem. (A magáncégnek meg majd csak 40 év múlva kell elkezdeni a fizetést)

2011. márc. 7. 08:11
 4/5 anonim válasza:

Én be nem lépnék.

36 év múlva leszek nyugdíjas.

36 év alatt rendszerek dőlhetnek meg.

Nem egy magánkézben lévő pénzintézetre fogom bízni az öregkori megélhetésem.

2011. márc. 7. 08:22
 5/5 anonim válasza:

Én őshonos vagyok a Kárpát-medencében. Több mint 1100 éve központilag szervezetten, a nyugati részen is elismerik ittlétünket.

Volt itt már Tatár roham, Török megszállás, Habsburg uralom, folyószabályzás, világháború, országcsonkítás, szoviet megszállás.

De a nemzet még él.

Ha csak hét (azaz hét) évet nézünk vissza, mennyi nagy bank ment tönkre ebben a kicsiny kis válságban?

Örülök, hogy visszaléphettem.

2011. márc. 7. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!