6-an vagyunk örökösök, de valamit nem értek. Fontos! Aki volt már így, vagy tudja segítene nekem?
Figyelt kérdés
Anyukám után 6-an örököltünk,de a másik 5 testvérem soha rásem nézett anyura az utólsó 5 évben nállam lakott és én ápoltam,most a hagyatéki szerint mindannyian ugyanannyit öröklünk,nemtudom fellebbezni kellene-e,mert csak én gondoztam minden ügyét én intéztem és ők nem is ismerték az anyjukat soha megsem látogatták,már legalább 20 éve nem látták mielőtt meghalt.Vagy az nem számít?Akkor is ugyanannyi jár nekik? Na meg a másik kérdésem az lenne,hogy ilyenkor ki adhatja el a házat?Ha én adom el akkor a másik 5 testvéremnek a beleeggyezése is kell,vagy elég ha csak kifizetem a részüket?Köszönöm.2012. ápr. 21. 08:28
1/4 anonim válasza:
Korabban kellett volna gondolkodni es kozjegyzonel vegrendeletet hagyni amiben kizarja a tobbi 5 testvert az oroksegbol.
Az eladashoz, ha joltudom kell a tobbiek beleegyezese is.
3/4 anonim válasza:
Igen, mind a hatan egyenlő arányban örököltök, ezen már nem tudsz változtatni. Mindegyik tulajdonos beleegyezése kell az eladáshoz, te egyedül eladni nem tudod és ha akár csak az egyik testvér is úgy dönt, hogy nem járul hozzá, akkor nem lesz eladva. Mindannyian a saját részeteket tudjátok értékesíteni, viszont úgy senki nem vásárol ingatlant, hogy megveszi az 1/6-odát. Viszont a közüzemi díjakat is egyenlő arányban vagytok kötelesek fizetni.
4/4 anonim válasza:
Ilyenkor felszámolhatsz ápolási díjat, 5 évre mondjuk havi 35-40,azt elosztjátok 6 felé, és a többi testvér vagy az örökségből vagy bármiből odaadja neked a rá jutó részt. Ezen kívül ugyanannyi jár nekik is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!