Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Össze akarok gyűjteni 100....

Össze akarok gyűjteni 100. 000. 000 forintot. Hogyan fogjak neki? Kb.10 év alatt kellene.

Figyelt kérdés

2012. ápr. 12. 12:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
36%

Nagyon egyszeru csak egy ciklust kell kovetned es az is nagyon egyszeru csak 1 lepesbol all:

Ciklus:

1 Ossze gyujteni 1 forintot.

100 000 000. iteracio utan elerted a celodat.

2012. ápr. 12. 12:28
 2/16 Smartguy86 ***** válasza:
70%

Azt mondják, hogy az átlagember egész élete során ennyi pénzt keres meg összesen. Persze ez erős túlzás, de ÁTLAGBAN igaz lehet.

Namostan ez azt jelenti, hogy akkor se nem eszel, se nem szórakozol, és a szabad ég alatt laksz és végig csak dolgozol. Ennek nyilván semmi értelme és valóságalapja.

Hogy hogyan lehet ennyi pénzt összeszedni munkával? Hát alkalmazotti munkával kb sehogy. Kivéve akkor, ha olyan magas pozícióban vagy, hogy a havi fizetésed az aktuális ország életszínvonala fölött van jóval.

Van egy középút: elmész dolgozni átlagfizetésért és közben igénytelenül élsz - egy 20-30 nm-es panelban, ahol távfűtés van, és nem költesz semmire, csak a szükséges kajára (abból is az ócska minőségre) és számlákra. Akkor 10 év alatt talán félretehetsz pár milliót. De az még nem 100...

Mik az alternatívák?

1. Vállalkozás

2. Befektetés

3. Bűnözöl

Vállalkozáshoz mi kell? Szakértelem, jó ötlet, tőke, idő és kockázatvállalás (jó masszívan). Nem szabad félni a kudarcoktól, bele kell tudni vágni, rá kell érezni az igényekre. Kell közgazdaságtani ismeret, vállalkozásfejlesztési ismeret - ez csak szaktudás. Ezen kívül sok tapasztalati tudás is kell, amit vagy megtanulsz a saját bőrödön, vagy elmész egy céghez dolgozni és ott megfigyeled az előnyöket/hátrányokat/lehetőségeket/kockázatokat és aztán létrehozod a te saját vállalkozásodat, ami jobb, mint a többi...

Befektetéshez mi kell? Tőke (pár millió biztos), tudás, kockázatvállalás (jó masszívan), idő, türelem (sok), gyakorlat. A tőzsdén mi kell? átfogó tudás iparági szinten, közgazdaságtani ismeretek, technikai elemzés. Ingatlanbefektetéshez mi kell? Sok tőke, jó pár üzlethelyiség/ingatlan megvásárlása és bérbeadása VAGY ingatlanok áron aluli megvétele és felújítása/kivárás a piaci folyamatokra és aztán magasabb áron eladása. Cégbe fektetésnél? Jó ismeretségek, jó kapcsolatok, bizalommal teli baráti kör, ahol lehetőleg van egy jó ötlet, sok szakértelem és sok elköteleződés.

Amit ezeken kívül tehetsz az az, hogy már működő üzletbe fektetsz, pl belevásárolsz egy cég részvényeibe és várod az osztalékot. De abból mire 100 milliód lesz, addigra nagyon sok pénzt bele kell fektetned.

Bűnözésről nem írok, az nem opció, ha lehet...

Ezeket lehet ajánlani. Egy biztos, hogy gürivel 100 milliód akkor se lesz, ha napi 25 órát dolgozol...

2012. ápr. 12. 12:31
 3/16 anonim ***** válasza:
54%
Gyűjts össze minden nap 20.000 Ft-ot.
2012. ápr. 12. 12:31
 4/16 anonim ***** válasza:
60%

keress annyit hogy évente 10 millát tudjál félretenni!!

Innentől meg már csak 10 évet kell várni :))

2012. ápr. 12. 13:01
 5/16 A kérdező kommentje:

Sokan elviccelik a válaszokat, de szerintem nem butaság. Egy villamosmérnök Németben keres bruttó 1 millát vagy többet - gyakorlattal. Nem lehetetlen megcsinálni, szerintem, merjen az ember a Holdra célozni. Ha elvétem akkor is minimum a csillagok között landolok :)

Amúgy a pénz jó részét arra használnám hogy kijussak az ürbe egyszer :) :)

2012. ápr. 12. 13:55
 6/16 anonim ***** válasza:
70%
Csak tudod, amíg te a csillagokat nézed, addig beleesel a gödörbe...
2012. ápr. 12. 14:23
 7/16 A kérdező kommentje:
De hát...én...nekem muszáj...a CSILLAGOK :) :)
2012. ápr. 12. 14:33
 8/16 anonim ***** válasza:
70%
Tegyél évente félre 10 milliót, ami azt jelenti, hogy havonta olyan 800e-t. Ehhez szerezned kell kb. egy 1,7 milliós bruttó fizetéssel járó melót, és max nettó 300e-ből kell megélned.
2012. ápr. 12. 14:38
 9/16 anonim ***** válasza:
78%
Hát akkor legyél villamosmérnök németországban és 10 év alatt összejön. Nem értemi miért kérdezed ha te tudod a választ :)
2012. ápr. 12. 14:57
 10/16 anonim ***** válasza:

A világürben meghalsz mert iszonyat hideg van és közel teljes a vákuum!

A te elképzelésed is hasonló. Jól hangzik de valljuk be hogy 100 milla 10 év alatt egy álom!

Az meg hogy ki, hol és hogyan keres 1 millát...

nem innen indultunk hanem a nulláról!

Ennyi erővel lehetsz az EKB elnöke és akkor hamar összejön!

De ahhoz legalább 5 év egyetem plusz 1-2 év külhoni tanulás kell! Aztán jöhet a gyakorlat megszerzése és már ki is futottál a 10 évből és még minuszban vagy a diákhitel által...

De te NEM EZT KÉRDEZTED!

Szerintem fiatalka vagy szóval igenis lehetsz gazdag de majd rájössz hogy a kérdésed elégé hibás és ezért kaptál viccelődő válaszokat...

2012. ápr. 12. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!