Tőzsdézni szeretnék, de még 0 tapasztalat, hol kezdjem?
-Szóval hol olvassak utána, akár itt a neten,
-Milyen könyveket érdemes erről elolvasnom, amiben pontról pontra le van írva, hogyan működik
-Van olyan tanfolyam (nem csillagászati áron),ahol az alapokat, esetleg annál többet megtanulhatok?
-Nagyon okosnak kell hozzá lenni, vagy bárki belejöhet?
-Személyes tapasztalatokat is írhattok,
--hány éves vagy?
--mióta csinálod?
--mennyit nyertél vagy vesztettél eddig?
stb...
kort, nemet írjatok
22/l
Benjamin Graham – Az intelligens befektető. (Nem tőzsdés könyv, inkább befektetési szemléletre tanít meg.)
Ha kell megvan pdf formátumban a Tőzsdei szakvizsga felkészítő könyv. Emailbe elküldhetem. Nem legújabb, kb 2002-es (de ismerkedni jó lehet).
BÉT oldalán is vannak letölthető dolgok. Szabályzatok (kereskedési, bevezetési)
Vannak ingyenes webináriumok a neten. Pl Erste
KBC Equitasnál is van, de ott csak ügyfelek vehetnek részt.
Vannak tanfolyamok is. (Ezeket én nem ismerem, mert sose jártam ilyenre. De ezek azért fizetősek.)
Nem kell nagyon okosnak lenned. Nem csak Wolf-díjas matematikusok tőzsdézhetnek.
33 éves vagyok
Kb 10 éve tőzsdézek (talán kicsit kevesebb 8-9 éve. még az egyetem alatt kezdtem el)
Nem ebből élek, hobbiból csinálom (érdekel, szeretem, érdekes, izgat – ezért). Nem daytradelek. Van olyan időszak, hogy többet kereskedek, van hogy kevesebbet. Mikor hogy van időm, kedvem.
Az első nyereségem az FHB-vel volt, kb 30% (erre azért emlékszem). Veszteségem a Rábával volt először.
F/33
Kecskeméti István - Tőzsdei befektetések a technikai elemzés segítségével
Peter Lynch - Sikerrel a tőzsdén
André Kostolany - A pénz és a tőzsde csodavilága
André Kostolany - Kedvenc történeteim a pénzről
André Kostolany-Tőzsdepszichológia
Kecskeméti István, Papadimitropulosz Alexander - Tőzsdei befektetések működő kereskedési rendszerek felépítésével, kockázatkezeléssel
john Kenneth Galbraith - A pénzügyi spekulációk rövid története
Kecskeméti Judit - A tőzsde világa amit az online tőzsdei kereskedésről tudni
Ezek tőzsdéről, aztán a következők pedig pénzügyi intelligenciáról:
Bodo Schafer - Út az anyagi függetlenséghez
T. Harv Eker - A milliomos elme titkai
Robert T. Kyosaki összes művei
Napoleon Hill könyvei (kicsit spirituális beütésű már)
Ezeket is melegen ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!