Így továbbra is járni fog a családipótlék? (többi lent)
Még kapom a családid, szeptember 2-án lesz a gyerek 18 éves, de folytatja a tanulmányait, vagyis szakmát fog szeptembertől tanulni, közoktatásban (ugyan ott mint ahol eddig). A családsegítőben azt mondták hogy akkor sem fog már járni a családipótlék hogy ha betöltötte a 18-at, és tovább jár iskolába.
Ezt most nem értem, mert van ahol meg azt mondták hogy járni fog tovább abban esetben, ha tanul.
Nappali tagozaton közoktatásban (felsőoktatásban nem) annak a tanévnek a végéig, amelyikben betölti a 20. életévét.
Mivel a tanév szeptember 1-én kezdődik, a gyereked pedig 1994 szeptember 2-án született, ha közoktatásban tanul nappalin még a 2014-2015-ös tanévben is jogosult a családi pótlékra. ha addig nem változtatnak a törvényen.
Viszont nagy alakú iskolalátogatásit kell beadni a folyósító szervhez, nem a kis alakút. (más az adattartalma a kettőnek)
Biztosan fog járni.
Én is kaptam a 2 év technikusi alatt.
Csak minden évben le kellett adni egy iskolalátogatásit ami az általuk kiadott formátumú volt.
Asszem ceglédre kellett küldeni postán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!