Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ez akár Magyarországgal is...

Ez akár Magyarországgal is megtörténhetne?

Figyelt kérdés

Szóval.

A görögök tulajdonképpen azért kerültek a csőd szélére, mert a hitelminősítők leminősítették őket és ezzel párhuzamosan megindult az államkötvények tömeges eladása, nem?

Ezt tulajdonképpen egy pár erős amerikai bankár MO-val is el tudná intézni, nem? Meddig tart nekik, hogy elintézzék a leminősítést és eladják az államkötvényeket?

Utána meg a csorda már követné őket...

Vagy rosszul gondolom ezt az egészet?

2012. márc. 5. 18:10
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, rosszul gondolod.

A hitelminősítők ténykedése nem ok, hanem okozat.

Nem "erős amerikai bankárok" intézkedése.

Az egy piaci elemzés arról, hogy az illető ország (intézet, stb)-nak milyen kilátásai vannak, mennyire fizetőképes.

A görögök nem az. Jóval kevesebbet termelnek, mint amennyit a hiteltörlesztésre tudnak szánni, országuk csak újabb hitelek felvételével életképes, mert túl sokat költenek, így érthető a legalacsonyabb osztályba történő besorolásuk. Korábban kettős hamisított könyvelést vezettek (államszintén hamisították a bevétel-kiadás oldalak könyvelését, hogy elhitessék a nyugattal, hogy életképesek).

Ettől függetlenül akár hasonló elő is fordulhat Magyarországgal, de nem azért, mert a "gonosz-zsidó- szabadkőművesek" el akarják venni a deli magyar legények földjeit, és nem is azért, mert a multinacionális bankártőkések ki akarnak szúrni velünk, hanem mert rossz gazdaságpolitikát folytatunk, többet költünk mint amennyi bevételünk van és amennyit termelünk.

2012. márc. 5. 18:17
 2/4 anonim ***** válasza:

"A görögök tulajdonképpen azért kerültek a csőd szélére, mert a hitelminősítők leminősítették őket"

Eddig olvastam. Ez nem igaz, nem így történt.

2012. márc. 5. 18:21
 3/4 anonim ***** válasza:

görögök főként azért kerültek ide ahova mert a gdp-jük 150%a az éves hiányuk..

tehát ha van 100 forintjuk akkor 250et kellene belőle kifizetni ez ugye lehetetlen...ezért próbált vityó is erre törekedni(ezért lopta el a magánnyugdíj pénzt)mert nálunk is már 90% körül volt az éves össztermék államadósság aránya...

leminősítés:nem hiszek 1 politikusnak sem,de abban van 1 kis ráció,hogy mikor arra kerül a sor h törlesszünk az IMF felé gyorsan felszalad az euró pl 320 Ft-ra mikor pedig nincs rá szükség akkor 300 körül mozog....ez már

1millió eurónál sem mind1,hogy 300millió Ft vagy 320 millió Ft mi pedig 50,100milliárdot törlesztünk 1-1 részlettel..

2012. márc. 5. 18:23
 4/4 anonim ***** válasza:

A görögök azért kerültek a csőd szélére mert szó szerint szórták a közpénzt: 13,14 havi óriási nyugdíjak, az adózást hírből sem ismerik, nagy juttatások-óriási munkanélküli segélyek... Egy nagy káosz az egész ország olyan emberekkel akik még életükben nem dolgoztak egy napot sem. Mondjuk ez a legtöbb déli országra igaz...)

Az olaszoknál is ugyanez a helyzet... Éjszakáig buli, másnap délután meg szieszta...

Gigolo vagyok, laza vagyok, nekem ne pofázzon senki típusú felnőtt férfiak!

Normális gazdaságot ilyen emberek nem tudnak fenntartani. Az államkasszába alig csordogál be valami de ömlik kifelé a másik oldalon a pénz!

Ennek többnyire sok millió eurós állami tartozások és államcsőd a vége, szerencséjük, hogy az Eu (elsősorban a német állam) kisegítette őket.

Én nem adtam volna ezeknek 1 árva eurót sem!

4-5 éve volt szerencsém körbeautózni néhány Európai országot autóval.

Olaszországban éreztem, hogy nem tökéletes a kocsi. A 171 lóból 20-30 lesántult...! Elvittem egy Merci szervízbe,(Verona felett) hogy 'Auto kaputt...' Az üvegfalon át mindent láttam. Egy órán át volt az emelőn az autóm... Aki arra járt az két seggvakarás közben nézegette! Végül nem tudták megmondani, hogy mi a gond. Ok. Grácie/csáó!

Átverekedtem magam az alpokon következő állomás a Zell ma see(salzburg tartomány) Mercedes szalon ismét. Szokásos 'Das auto kaputt' szöveg....

Ok. Kein problem, jött a válasz.

Egyszer csak látom, hogy a szerelő egy repedt műanyag csővel hadonászik! Alig 30 euróba került az 'órási' hiba!

Utána hiba nélkül hazarepített a verda.

Szóval nem hiába tart az egyik Eu állam a béka segge alatt a némelyik másik meg viszi a hátán ezt az egész kócerájt...

2012. márc. 7. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!