Tervezem hogy kiköltözöm a városból és szeretnék majd pár baromfit tartani. Aki a témában jártasabb, az elmondaná hogy ölik meg őket?
Tervezem hogy én is beszerzek néhány kisebbet, tyúk kacsa meg ilyesmik. Volt már nyulam, de csak ilyen benti házi cucc, el nem tudtam volna képzelni hogy kinyírjam, de később a baromfikkal ez lenne a cél =)
Átvágjátok a nyakát? vagy valami barátságosabb módszer van? Csak mert egy bazi ludat így megölni azért már nem könnyű. Esetleg lelövés vagy elkábítás ami szimpatikusabb, meg még menne is, de a késes dolog tiszta horror!
Pedig házilag az van.. Lábad közé fogod, fejét hátrahajtod, nyaka lefelé néz, na ott kell átvágni.
Megvárod míg kivérzik, "kimúl", viheted is a forrázóba, kopasztóba...
A vér kisütve hagymával isteni!
Altatót meg ne adj be neki, elcseszed a húst. Nem olyan szörnyű ez a dolog, mint kívülről látszik, kb. 30 mp az egész.
A nyakánál van a gége és ott kell elvágni!
Igen! Hagymáson a vére isteni!
Lábát összekötöd, és a földre teszed, arra rálépsz = nem kell fogni. Bal kézzel a hátrahajtott fejét fogod, jobb kézben (az előre alaposan megélezett) kés, egy határozott mozdulattal vágd át a nyakát. Kést leteszed, jobb kézzel megfogod a lábát és felemeled függőbe, ekkor a vér lefelé folyik benne a vágás irányába.
Vagy a pörköltben főzöd meg a legvégén (amikor a többi husi már megfőtt), vagy hagymás zsírra teszed, előtte egy kicsit a lábasban összedarabolod.
Ennyi erővel miért ettél eddig bolti csirkét, vagy sertéshúst, marhát stb. Valami módon mindegyik kimúlik.
Altatás és hasonló módszereket felejtsd el, az benne marad a húsban, és ha megeszed, még bajod is lehet tőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!