Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tervezem hogy kiköltözöm a...

Tervezem hogy kiköltözöm a városból és szeretnék majd pár baromfit tartani. Aki a témában jártasabb, az elmondaná hogy ölik meg őket?

Figyelt kérdés

Tervezem hogy én is beszerzek néhány kisebbet, tyúk kacsa meg ilyesmik. Volt már nyulam, de csak ilyen benti házi cucc, el nem tudtam volna képzelni hogy kinyírjam, de később a baromfikkal ez lenne a cél =)

Átvágjátok a nyakát? vagy valami barátságosabb módszer van? Csak mert egy bazi ludat így megölni azért már nem könnyű. Esetleg lelövés vagy elkábítás ami szimpatikusabb, meg még menne is, de a késes dolog tiszta horror!


2012. márc. 3. 19:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Pedig házilag az van.. Lábad közé fogod, fejét hátrahajtod, nyaka lefelé néz, na ott kell átvágni.

Megvárod míg kivérzik, "kimúl", viheted is a forrázóba, kopasztóba...

2012. márc. 3. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Ahogy az első mondja. Mi mondjuk úgy vágjuk, hogy anya megfogja a szárnyát és lábát, én leszedem a tollat a "torkáról", ahol át fogom vágni. Amíg át nem vágom addig felém néz (hogy lássam hol végom el, de ahogy készen van, elengedem, és várjuk, hogy kivérezzen. Egyébként a vére finom tud lenni paprikásban, bármilyen barbárul is hangzik. (Mi ha tehetjük, felfogjuk, és megfőzzük.)
2012. márc. 3. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Az én nagymamám is falun élt, tartottak állatokat, és valóban így megy a szárnyasok levágása, ahogy az első 2 hozzászóló leírta. Elég borzalmas, de így működik.
2012. márc. 3. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Eh, puhány városi lelkem nem bírná, valamit majd ki kell találni =)
2012. márc. 3. 21:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Drága lesz a böllér vagy a mészáros...
2012. márc. 3. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
altatólövedék, aztán mehet a fejsze!
2012. márc. 4. 00:08
 7/10 anonim ***** válasza:
54%

A vér kisütve hagymával isteni!


Altatót meg ne adj be neki, elcseszed a húst. Nem olyan szörnyű ez a dolog, mint kívülről látszik, kb. 30 mp az egész.

2012. márc. 4. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:

A nyakánál van a gége és ott kell elvágni!

Igen! Hagymáson a vére isteni!

2012. márc. 4. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Lábát összekötöd, és a földre teszed, arra rálépsz = nem kell fogni. Bal kézzel a hátrahajtott fejét fogod, jobb kézben (az előre alaposan megélezett) kés, egy határozott mozdulattal vágd át a nyakát. Kést leteszed, jobb kézzel megfogod a lábát és felemeled függőbe, ekkor a vér lefelé folyik benne a vágás irányába.

Vagy a pörköltben főzöd meg a legvégén (amikor a többi husi már megfőtt), vagy hagymás zsírra teszed, előtte egy kicsit a lábasban összedarabolod.


Ennyi erővel miért ettél eddig bolti csirkét, vagy sertéshúst, marhát stb. Valami módon mindegyik kimúlik.

Altatás és hasonló módszereket felejtsd el, az benne marad a húsban, és ha megeszed, még bajod is lehet tőle!

2012. márc. 4. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
Én úgy tudom,hogy a kacsát és a libát a tarkóján vágják el a csirkéét pedig a nyakán
2014. jan. 4. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!