El lehetne így érni, hogy normális fizetést kapjunk?
Mivel elméleti kérdésről van szó.
Ha minden dolgozó azzal fenyegetőzne,hogy kilép ha nem emelik a fizetését,és egy idegen ember sem jelentkezik a kevés pénz miatt a melóra,akkor a főnök a következőt tenné.Kirágná azokat akik a felbujtók.Azokat akik az egész ügynek a kitervelői.Ha ezeket eltávolította,akkor azok maradnak akikre a főnök tud hatni.Elmondja nekik,hogy vagy dolgoznak ennyi pénzért továbbra is vagy éhen fognak halni..Nos akik maradtak azok behúzzák fülüket-farkukat és dolgoznak tovább.
Valóságban ha egy cégnél mindenki felmondana a kevés pénz miatt,akkor a főnök mindenkit kirúgna(pert akasztva a nyakukba),és felvenné azokat akik a kapuban állnak,és a kevés pénznek is örülnek.
Ha egy cégnek van X bevétele és az alkalmazottaknak+rezsi+mindenféle másra elmegy X mínusz valamennyit, akkor az a cég fennmarad.
Ha az alkalmazottak többet akarnak és az már nem fér bele, akkor a cég becsődöl és az összes alkalmazott plusz a cégvezetés munkanélküli lesz.
A pénz nem "keletkezik", azt meg kell termelni. Ha nem sikerül, akkor vége.
"Nem olvastad el a kérdést. Én azt mondtam, hogy nem áll sorba senki, mert senki sem hajlandó ennyiért dolgozni. Erről mi a véleményed?"
De, olvastam. De - ismerve az embereket - fenntartom, hogy akinek még ennyi sincs, az vígan fog százával sorban állni a minimálbérért is. A munkaadó szemszögéből meg: ha nem dolgoztok, éhenhaltok. Neki több lesz a tartaléka, mint annak, aki dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!