Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » El lehetne így érni, hogy...

El lehetne így érni, hogy normális fizetést kapjunk?

Figyelt kérdés
Elméleti kérdés, csak arra vagyok kíváncsi, hogy nektek mi a véleményeket. Tegyük fel, hogy meg tudnánk csinálni azt, hogy mindenki azt mondja, hogy ilyen kevés fizetésért nem hajlandó dolgozni. Szerintetek akkor adnának magasabb fizetést, vagy elmenne innen mindenki?
2012. febr. 26. 14:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Amíg az van, hogy másnap százan fognak sorbaállni még annyiért is a kapuban, addig nem lehetne ezzel semilyen pozitív eredményt elérni.
2012. febr. 26. 14:42
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem olvastad el a kérdést. Én azt mondtam, hogy nem áll sorba senki, mert senki sem hajlandó ennyiért dolgozni. Erről mi a véleményed?
2012. febr. 26. 15:05
 3/8 anonim ***** válasza:

Mivel elméleti kérdésről van szó.

Ha minden dolgozó azzal fenyegetőzne,hogy kilép ha nem emelik a fizetését,és egy idegen ember sem jelentkezik a kevés pénz miatt a melóra,akkor a főnök a következőt tenné.Kirágná azokat akik a felbujtók.Azokat akik az egész ügynek a kitervelői.Ha ezeket eltávolította,akkor azok maradnak akikre a főnök tud hatni.Elmondja nekik,hogy vagy dolgoznak ennyi pénzért továbbra is vagy éhen fognak halni..Nos akik maradtak azok behúzzák fülüket-farkukat és dolgoznak tovább.

Valóságban ha egy cégnél mindenki felmondana a kevés pénz miatt,akkor a főnök mindenkit kirúgna(pert akasztva a nyakukba),és felvenné azokat akik a kapuban állnak,és a kevés pénznek is örülnek.

2012. febr. 26. 15:15
 4/8 anonim ***** válasza:
Elméletileg összedőlne a rendszer, és sarokba lehetne őket szorítani. Gyakorlatilag nem kivitelezhető, mert mindig akadna 1 valaki aki olcsóbb órabérért is hajlandó lenne dolgozni, csak azért hogy jusson kaja a gyereknek meg magának.
2012. febr. 26. 15:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen, ez működött a szakszervezeteknél, főleg külföldön ahol összefogás volt, és megértették hogy mindenki érdeke az összetartás. Ilyen nagy szakszervezetek sarokba tudtak szorítani nagyvállalatokat is, és bizony sokszor elérték a céljaikat.
2012. febr. 26. 17:05
 6/8 kovpet ***** válasza:

Ha egy cégnek van X bevétele és az alkalmazottaknak+rezsi+mindenféle másra elmegy X mínusz valamennyit, akkor az a cég fennmarad.

Ha az alkalmazottak többet akarnak és az már nem fér bele, akkor a cég becsődöl és az összes alkalmazott plusz a cégvezetés munkanélküli lesz.

A pénz nem "keletkezik", azt meg kell termelni. Ha nem sikerül, akkor vége.

2012. febr. 26. 18:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha azt a munkát sehol a világon nem vállalná el senki kevesebbért, akkor a vállalat kénytelen volna annyit fizetni, amennyit a munkások kérnek. Ugyanakkor viszont megemelné a terméke árát is, tehát a dolgozó a több pénzből nem tudna többet vásárolni, vagyis minden maradna a régiben.
2012. febr. 27. 01:29
 8/8 anonim ***** válasza:

"Nem olvastad el a kérdést. Én azt mondtam, hogy nem áll sorba senki, mert senki sem hajlandó ennyiért dolgozni. Erről mi a véleményed?"

De, olvastam. De - ismerve az embereket - fenntartom, hogy akinek még ennyi sincs, az vígan fog százával sorban állni a minimálbérért is. A munkaadó szemszögéből meg: ha nem dolgoztok, éhenhaltok. Neki több lesz a tartaléka, mint annak, aki dolgozik.

2012. febr. 27. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!