Kinek jár a pénz? Ingatlanos versus eladó.
A legtöbb ingatlanos szerződésben az van benne hogy ők azt vállalják hogy vevőt hoznak a lakásra/házra!
A vétel komolyságát bizonyítandó szoktak 100.000 forintot letenni az ingatlanirodába a vevők mert ugye ekkor leveszik a hírdetéseket és senkit nem visznek ki stb.
Ezután az összeget aztán beszámítják a foglalóba ami ugye legalább 10%! A közvetítői jutalékot is ebből fizetik ki és onnantól már csak a vevő és eladó dolgozik az ügyön. Az iroda nincsen már képben!
A 100.000 forintot bánatpénznek szokás hívni! A 10-20.000 forint zsebbe csúsztatása azért hülyeség mert ilyen iszonyat ritkán fordul elő hogy a bánatpénzt leteszi valaki de aztán még foglalózás sincs...
A pénz kérdése meg azért necces mert az ingatlanosnak akkor jár a pénz ha hoznak egy vevőt! Nem akkor amikor megkapod a teljes vételárat!
Én már harcoltam meg más miatt ingatlanossal sajnos és keménykedéssel nyertem is! Nem akartam átverni de én sem akartam veszíteni bár megértettem a görcsölését... Na mindegy megkapta a pénzét rendesen szóval a végén még némileg bocsánatot is kért...
De a lényeg hogy itt szerintem nem tudsz mit csinálni mert hozták a vevőt aki le is tette a bánatpénzt de aztán lelépett! Ez az ő pénzük sajnos!(tudom szívesebben hallanád hogy a tied de a sablon ingatlanos szerződések alapján szerintem elég necces hogy kinek ítél a bíróság).
Végeredményben nem vesztettél semmit!
Én inkább pszichológiailag használnám ezt ki és azt ingatlanirodának pedzegetném hogy lám milyen korrekt voltál mert máris kerestek 100.000-et úgy hogy még el se adták úgyhogy dolgozzanak még keményebben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!