A mostani törvények szerint mit lehet tudni a szocpolról? Hány éves korig lehet igényelni, ha lehet, és hogyan kezdjek bele? Olyan válaszoljon lehetőleg, aki mostanában igényelte már, és biztosat tud mondani, vagy javasolni!
"Olyan 35 év alatti házaspárok igényelhetik, akiknek van legalább egy gyereke, egyikük minimum hat hónapja dolgozik, és nincs köztartozásuk. Szocpol támogatást 2012-ben az kaphat, akinek nincs lakása."
Személy szerint nem igényeltem, de pár infót tudok róla, ami szerintem elég kemény feltételnek számít. 2010. utáni évben megépült vagy ezután építendő új lakásra lehet felvenni. 800 ezer Ft-tól van 2 millióig ami adható összeg, függ a gyermekek számától és a négyzetmétertől is, nem lehet az ingatlan 160 négyzetméternél nagyobb, utólag finanszírozzák. Ha netán nem jön össze a bevállalt gyerek/ek (1 gyerek 4 év, 2 gyerek 8 év alatt) akkor 30 napon belül vissza kell fizetni kamatokkal együtt egy összegben a teljes hitelt.
Tehát kb. ennyi ami eszembe jutott róla. Még annyi hogy a napokban olvastam róla hogy a bankok eddig még nem igazán foglalkoztak vele mert nem volt meg minden papírjuk hozzá.
Ez is csak a tehetőseknek jön/jött jól aki tényleg rászorul annak nincs önereje hogy új háza legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!