Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen papírok kellenek ahhoz...

Milyen papírok kellenek ahhoz hogy bejelentsenek egy munkahelyen?

Figyelt kérdés

Taj kártya

Adókártya

Személyi, lakcím

Bankszámlaszám

Oep könyv

És az előző munkahelyekről milyen papírok kellenek?

Nekem adtak egy köteg papírt, ezekkel a tartalmakkal:

*Munkáltatói igazolás a munkaviszony megszűnésekor

*Igazolás a levont járulékokról

*Munkáltatótól származó jövedelemről, az adó és adóelőleg levonásáról a munkaviszony megszűnésekor

*Jövedelemigazolás egészségbiztosítási ellátás megállapításához

*Igazolólap az álláskeresési járadék és az álláskeresési segély megállapításához.

Mi kell még?

2012. febr. 20. 17:57
 1/5 anonim ***** válasza:
Még kellett, hogy kapjál egy úgynevezett "harmonika könyv"-et is. Az összeset, amit felsoroltál vidd be, max. kérdezz rá, hogy kell-e nekik a "Munkáltatótól származó jövedelemről, az adó és adóelőleg levonásáról" szóló igazolás, vagy te elteszed, és jövőre önadózóként azt is te fogod bevallani.
2012. febr. 20. 18:01
 2/5 A kérdező kommentje:

Harmonika könyv? :O

Az meg mi?

2012. febr. 20. 18:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Kb. 20 évvel ezelőtt megszűnt a munkakönyv, azóta ebben a "harmonika könyv"-ben tartják nyilván, hogy ki, hol, mettől-meddig dolgozott, és ezt viszik egyik munkahelyről a másikra. Sajna a nevét nem tudom, valami: Igazolás az igénybevett egészségbiztosítási (vagy milyen) szolgáltatásokról. Vagy valami hasonló hülye neve van, én harmonika-könyvnek hívom. Ezt szokták kérni a munkahelyen, mert ha táppénzre mégy, az Igazolólap a ... (az utolsónak írt) nyomtatvánnyal együtt azt is be kell hogy küldjék az OEP-hez.

Inkább még most kérd a volt munkahelyedről, mert ha esetleg beteg leszel (akár évek múlva is), betegen nehéz az utána-járás.

2012. febr. 20. 18:52
 4/5 A kérdező kommentje:

Ez nem az OEP könyv?

Rózsaszín, és az van benne hogy mettől meddig dolgoztam ott, és az első munkahely állítja ki

2012. febr. 20. 19:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Igazad van! Ez az OEP-könyv. Most látom, hogy benne van a felsorolásodban. Akkor minden rendben!
2012. febr. 21. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!