Milyen papírok kellenek ahhoz hogy bejelentsenek egy munkahelyen?
Taj kártya
Adókártya
Személyi, lakcím
Bankszámlaszám
Oep könyv
És az előző munkahelyekről milyen papírok kellenek?
Nekem adtak egy köteg papírt, ezekkel a tartalmakkal:
*Munkáltatói igazolás a munkaviszony megszűnésekor
*Igazolás a levont járulékokról
*Munkáltatótól származó jövedelemről, az adó és adóelőleg levonásáról a munkaviszony megszűnésekor
*Jövedelemigazolás egészségbiztosítási ellátás megállapításához
*Igazolólap az álláskeresési járadék és az álláskeresési segély megállapításához.
Mi kell még?
Harmonika könyv? :O
Az meg mi?
Kb. 20 évvel ezelőtt megszűnt a munkakönyv, azóta ebben a "harmonika könyv"-ben tartják nyilván, hogy ki, hol, mettől-meddig dolgozott, és ezt viszik egyik munkahelyről a másikra. Sajna a nevét nem tudom, valami: Igazolás az igénybevett egészségbiztosítási (vagy milyen) szolgáltatásokról. Vagy valami hasonló hülye neve van, én harmonika-könyvnek hívom. Ezt szokták kérni a munkahelyen, mert ha táppénzre mégy, az Igazolólap a ... (az utolsónak írt) nyomtatvánnyal együtt azt is be kell hogy küldjék az OEP-hez.
Inkább még most kérd a volt munkahelyedről, mert ha esetleg beteg leszel (akár évek múlva is), betegen nehéz az utána-járás.
Ez nem az OEP könyv?
Rózsaszín, és az van benne hogy mettől meddig dolgoztam ott, és az első munkahely állítja ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!