Mekkora lehet a maximum mérete egy ajánlott levélnek? Azt tudom, hogy a doboz oldalát, a magasságával és a mélységével össze kell adni, de én 60 centiről tudtam, a postán 90-et mondtak, a honlapon meg 75 van.
Ajánlott levél méretei:
max 60 cm hosszú, három kiterjedésbeli mérete max 90 cm
Standard ostai csomag mérete:
Ha 75 cm-nél nem hosszabb és a három kiterjedésbeli mérete max 2 méter, valamint téglatest alakú, és max 20 kg
Csomagolás,lezárás, címzés:
ÁSZF 3. pont. A levelet csomagolni kell, amelyre alkalmazható boríték,amennyiben a tartalom, méret, vagy tömeg ezt nem teszi lehetővé, burkolatként papír, doboz, vagy tasak is használható. Lezárása saját ragasztóanyaggal történik.
A levelezőlapot és képes levelezőlapot nem szükséges csomagolni, lezárni.
levél mérete:
legkisebb mérete: 90 mm x 140 mm,
legnagyobb mérete: hosszúságban, szélességben és vastagságban együttvéve 900 mm, de a leghosszabb mérete 600 mm-nél nem lehet nagyobb.
Tekercs alakban a hosszúsága és az átmérő kétszerese együttvéve legalább 170 mm, legfeljebb 1040 mm, a hossza legalább 100 mm, legfeljebb 900 mm lehet.
A címirat legkisebb mérete: 70 mm x 100 mm.
A levelezőlap, képes levelezőlap
legkisebb mérete 90 mm x 140 mm,
legnagyobb mérete 120 mm x 235 mm.
A mérettől ±2 mm eltérés megengedett.
Tömeg: Legfeljebb 2000 g/levél
forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!