Hogyan spóroljak? Ha tudtok, írjatok válaszokat légyszi!
Máris írom, de kell pár adat:
hány éves vagy?
el kell -e tartanod valakit, valakiket?
városban élsz -e?
van -e hobbid?
dohányzol -e?
sportolsz -e?
milyen lakásban/házban élsz? stb.
Mit értesz spórolás alatt?
-nem jösz ki a zsebpénzedből?
-szeretnél megtakarítani a zsebpénzedből, hogy idővel gazdag ember legyél?
-szüleidnek szeretnél segíteni, hogy kevesebbe kerüljél?
-úgy érzed sokat költesz, de nem látod át, hogy mire?
Ahaa.
Akkor én azt tenném, hogy megállapodnék a szüleimmel egy fix zsebpénzben.
Azt a zsebpénzt nagyon nem költeném el.
Pl. nem használnám a mobilomat csak fogadnék vele; mindig lenne nálam fél liter víz, hogy ne kelljen üdítőt vegyek napközben, ugyanígy lenne nálam valami olcsó kaja, hogy ne büfében kelljen vegyek; eszembe se jutna dohányozni vagy vizipipázni.
Mindezek mellett elvállalnék munkákat. Ebben a korban nagyon szóba jönnek a kerti munkák: fűnyírás, ásás, mittomén.
A pénzt lekötném bankban. Ehhez kellenek a szülők, mert úgytudom a junior számlákhoz is kellenek.
Mindezek mellett, szülői segítséggel persze mernék valutát venni a pénzemből. A devizát is le tudod kötni ugyanúgy bankban. Ezzel tavaly és az idén is jól lehet növelni a hozamot, megtanulsz bánni a pénzzel és igazából nincs rizikója. (most pl. érdemes eurót venni)
Ja és a végén használt laptopot vennék garanciával.
Ezen a bank nem fog megsértődni, viszont Te elesel a kamattól.
Ahhoz ez az összeg kevés, hogy valami izmosabb dologba tedd.
És a tapasztalatod is kevés ebben a pillanatban hozzá, hogy kockázatosabb befektetéseket válassz.
A saját fiamnak is egyelőre a valuta ide-oda váltást, a magyar állampapírok lehetőségeit és azt tanítom, hogy hogyan használja a bankot.
Ha otthon élsz, akkor én nem látom be, hogy mire kell költened. Enni a szüleidnél eszel, a csekkeket ők fizetik, van hol aludnod. Telefon? Vegyél kártyásat, nekem egy évben max. kétszer van feltöltve a kártyám, mert én nem hívok senkit, hívjon aki akar.
Üdítőkre, csokikra, kekszekre, egyébre nem kell költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!