Ha az lenne a célod, hogy a világ egyik leggazdagabb embere legyél, akkor hogy kezdenél neki?
Tehát van mondjuk 90 millió Ft-om. Ez benne van még az általad említett keretben.
1. 30 milliót eltennék egy alapba, ami évente 12-14%-ot hozamot ad. Ez lenne a biztonsági tartalékom.
2. 30 millióból egy magyar székhelyű nemzetközi internetes vállalkozást hoznék létre, amely egy nagyon spéci, felfutó piacnak nyújtana kifinomult információs szolgáltatásokat (iparágat nem említenék, mert még nem mondtam le arról, hogy megvalósítsam :-). Úgy saccolom 4-5 alkalmazottnak már az elején, később 20-25-nek is állandó munkát tudna biztosítani. A pénz főleg a havi tagdíjakból és a webes reklámdíjakból jönne, de alternatív lehetőségeket is rejt az ötlet. Számításaim szerint már a 2. évtől nyereséges a vállalkozás. A 5. évtől évi nettó 1,1-1,3 milliárdos nyereség várható Ft-ban.
3. 30 millióból pedig tanulnék és körbeutaznám a világot, hogy lássam, mibe lenne érdemes a vállalkozásból bejövő nyereséget fektetni. Mert ötletem van még.
Szerintem azt az évi több mint 1 milliárd forintot elírtad nem? :)Vagy túl optimista vagy.
Nem hiszem, hogy ha ez működne akkor még valaki nem csinálta volna meg. Vagy lehet, hogy meglehet csinálni, de akkor elég komoly dolog kell, hogy legyen.
Felfelé kerekítettem. :))
Majd ha üzleti tervet kell rá készítenem, ígérem pontosabb leszek. Egyébként 20 ezres tagsággal az 1 milliárdos nyereség nem álom. Kérdés, hogy egy olyan területen, ahol 20 millióan is regisztráltak már egy weboldalra, 5 év alatt össze lehet-e gyűjteni 30 ezer előfizetőt? A válaszom az, ha ezzel nyereséget érnek el, akkor ez sem lehetetlen vállalkozás.
"Évi 7 milliós kamat mellett, ki az az idióta f@sz aki bejár dolgozni???"
Ha jobban belegondolsz egy ideig jó lehet a semmittevés de hamar beleunhat/őrülhet az ember. Mindenkinek kell egy cél amiért munkálkodhat, pl. valami amit kisgyerekként nagyon akart és akkor még mindenki hitetlenkedve azt mondta neki "majd ha milliárdos leszel". És/vagy valami fontos amit hátrahagyhat a világban ha ő már nem lesz. Mert ugyan ki akarna úgy élni és meghalni hogy semmi nem marad hátra utána? Úgy hogy semmi hatása nem volt a világra, nem alkotott semmi maradandót?
Hidd el a pénzen és a gazdagságon kívül is kell hogy legyen életcélja az embernek különben hiába él. (írom ezt úgy hogy én is gazdag akarok lenni)
3. válaszoló voltam.
Most utána számoltam, hogy mért akar mindenki ingatlanba fektetni és kiadni... nem éri meg!!
100millióból veszel 5db 20 milliós házat/lakást, ezeket kiadod 50ezer forintért/hó, (annál többért nem nagyon menne). Az 5 lakásból a bérleti díj 1 hónapra 5*50.000=250.000 ezt beszorozzuk 12 hónappal az 1 évre 3 millió forint.
Ha a 100milliót a bankba teszed 7%-os kamatra az évi 7 millió.
Akkor melyik is éri meg jobban? a 3 millió amivel dolgozni is kell vagy a 7 millió amit csak 1x kell betenni a bankba?
és ha hosszútávra kötöd le a pénzt akkor még több is a kamat minden évben, de az albérlet nem biztos, hogy emelkedik.
Én vagyok az előző ismét:)
ha 5 évre lekötöd akkor a kamatos-kamatnak köszönhetően a 100 millából 140 lesz mire lejár az 5 év.
az 5 év alatt 40 millió haszon és ha az előbb levezetett ingatlanból származó évi 3 millát is 5 évig gyűjtögetjük, akkor az csak 15 millió forint.
25 millió a különbség a 2 között:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!