Találtam a pláza wc-ben egy arany gyűrűt. Beadhatom az ékszerészhez? 6500Ft/g-ért vásárolja fel.
Azért illegális, mert nem a sajátodat adod el. Talált tárgyat le kell adni (fogalmam sincs hol, én sem adnám le -).
Ebben a formában úgy néz ki a dolog, mintha loptad volna (illetve ha el lehetne így adni, hogy "találtam", akkor ugye a lopott cuccokat könnyebben lehetne elpasszolni).
Nyílvános wc-ben talált név nélküli gyűrű megtartása miért lenne bűncselekmény? Hol élsz te akárki válaszoló? Miért hozod a frászt másra?
Ha leadta volna mondjuk a biztonsági őrnek, nagy eséllyel eltette volna magának. Szerintem. . . .
Ő találta, övé!
Azt mondanám, hogy akárki felnőttel menj el és add el zálogházba. Csak van felnőtt ismerősöd, barátod, ha 15 éves vagy?
Másik lehetőség, hogy tudd: arany ára megy felfelé. Jó befektetés, ha megtartod és később adod el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!