Van MALÉV jegyem, két hét múlva érvényes (Koppenhága). Visszakapom az árát?
Nem,a tegnapi hírek szerint csak az kapja vissza,aki a péntek reggeli lezárástól számított 3napon belül indult volna!
Ne haragudj, de ezt miért itt kérdezed?
A hírekből ez folyik két nap óta. Internetes hírújságokon is minden tele van a MALÉV-üggyel, beleértve a jegyek sorsát is.
Nagyon sok fórum van ahonnan tájékozódhatsz, helyette itt felteszel egy kérdést, ahol jó eséllyel hozzá nem értő emberek írogatnak ezt-azt.
Ennyire nem fontos neked a jegy ára vagy, hogy elmehess Koppenhágába?
Vissza kapod!
A Korm. rendelete értelmében,a kártalanítás azon utasok számára biztosítható, akik érvényes menetjegyüket a MALÉV Zrt.menetrend szerinti járatainak leállását megelõzõen vásárolták meg.
Ebbe azért vagyok biztos, mert én Angliába utaztam volna jövő hónapban, persze a Malévnál nem veszik fel a telefont, de egy ismerősöm ajánlott egy céget és nekem megírták a kártérítési beadványomat.
Minden képen be kell adni a kárigényt ellenkezőleg semmit nem kapsz ez nagyon FONTOS!
kárigényt kell benyújtanod, függően attól hogy hol/mivel fizetted a jegyed.
1. Ha hitelkártyás a fizetés (web, utazási iroda, stb), akkor a kártyakibocsátódnál kell benyújtani az igényt.
2. ha utazási irodában vetted átutalással vagy kp-vel, akkor az utazási irodához kell benyújtani a kárigényt. Ebben az esetben tudnod kell, h az iroda már kifizette a pénzt egy elszámolási rendszeren keresztül a Malévnak, ahonnan vissza kell igényelni a jegy árát. Az utazási iroda csak közvetítő ebben az esetben, összegyűjti az igényeket, továbbítja a légitársaság felé, aki elbírálja majd visszatéríti a teljes összeget v bizonyos részét...
ez a folyamat pedig nem 1-2 napos procedúra, sztem több hónapos átfutási idővel számolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!