Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A gazdaságot hogy lehet...

A gazdaságot hogy lehet helyrehozni?

Figyelt kérdés
Most hogy van a gazdasági világválság, ezt hogy fogjuk/fogják helyre állítani?
2009. máj. 31. 15:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Úgy lehetne, hogy az embereket nem mégjobban adóztatni kellene, meg nem ÁFA-t emelni, hanem valami normálisabb dolgot tenni, pl. alapvető élelmiszerek olcsóbbak legyenek, stb.
2009. máj. 31. 16:03
 2/10 A kérdező kommentje:
ahha értem
2009. máj. 31. 17:24
 3/10 anonim ***** válasza:

tévedés, nem most van a világválság,hanem már egy jó ideje csak most kezdjük megérezni.amit az első válaszoló írt az csak egy icipici szelete a megoldásnak.persze nekünk ez lenne a legjobb adócsökkentés,(sőt meg kéne szüntetni végülis az lenne a legjobb)benzinár-csökkentés,árcsökkentések.stb

persze mindenkinek nehéz.nyilván le kéne venni sok terhet az emberek válláról.de ez messze nem lenne elég.nem kéne mindig csak panaszkodni, és az államot hibáztatni.mi is sokat tettünk azért h.itt tartunk.feléltük a tartalékainkat,tékazoltunk,kölcsönöket,hiteleket vettünk fel egymás után.(én is nem az észt akarom osztogatni)

először is a munkahely teremtés tényleg nagyon kéne.negyede se dolgozik a munkára képeseknek.pl. a gyes idejének csökkentése nagyon is jó ötlet.csak mi gondoljuk h.az a 3 év normális!!dehogyis!!!!

nem beszélve a előnyugdíjazásokról(bizonyos rétegeknél ez nagyon is jelen van)rendőrök pl..

rokkantosítás,ezt is át kéne alaposan vizsgálni,szigorítani.

az ingatlanadóval szintén egyetértek bizonyos feltételek mellett...a többi segélyt is megnyirbálnám,kevesebb embernek kéne juttatéásokat adni.a felsőoktatást is szigorítanám,,ami most megy az nevetséges.sok a felesleges szak,sok a támogatás.

a külföldi áruk kiszorítják a magyart a piacról.igaz.de miért?mert a magyar nem megvehető.3x annyiba kerül.ezt is orvosolni kéne.magyar mezőgazdaság most a béka segge(bocsi)alatt van.

lehetne naphosszat sorolni a javaslatokat a lényeg h.nekünk is tennünk kell nem csak panszkodni egyfolytában.

2009. máj. 31. 17:34
 4/10 anonim ***** válasza:
jah ha valaki a segélyezéses dologra azt mondja h.azt csak a kissebbségiek csinálják,hogy kizárólag abból élnek tévedés. a magyarok is előszeretettel hagyatkoznak állam bácsira...csak ezt már nem lehet csinálni és most mindenki megijedt...előző voltam
2009. máj. 31. 17:37
 5/10 anonim ***** válasza:
természetresen a politiai életet is át kéne egy kicsit rendezni,főleg az anyagiak terén..még mindig az előző voltam.
2009. máj. 31. 17:39
 6/10 anonim ***** válasza:

egyetértek veled teljesen. viszont nem tudom, nekem - és a hozzám hasonlóknak - mit kellene tennem.

életemben nem voltam munkanélküli, folyamatos bejelentett éhbérem van. segélyt nem kapok, csekkeimet nem fizeti más. adósságom csak 1 millió lakáshitel, rendesen adózom, nem gyilkolok-rablok-csalok, nem dohányzom, nem kávézom, nem iszom. tisztességes vagyok. hobbim nincs, mert drága, mozira,szinházra, fodrászra, és most már ruhára sem költök. kérdem én tőled, mit kéne még ezeken kivül tennem? mindenhol azt hallom meg kell szoritani a nadrágszijjat. jóóóó, szoritsa meg az, akinek eddig is bő volt......nekem még nadrágszijjam se volt

2009. máj. 31. 17:52
 7/10 anonim ***** válasza:

teljsen megértelek.pont az olyanok miatt kell a rendszert alaposan átvizsgálni amilyen te vagy és még sokmindenki más..mi toljuk a szekeret a többiek(legyenek akár a segélyen élők vagy a korrupt politikusok)meg ülnek rajta és egyre többen lesznek,egyre nehezebb tolni.

..ez az ami nagyon nincs jól.szóval igazad van,sajnos ez az ami jellemző ma Mo.-n.

2.3.4.válasz írója voltam

2009. máj. 31. 19:12
 8/10 anonim válasza:
Először is...piac...igény mindig van. Igazából a megoldást leginkább vállakozások születése jelenthetné, mindig az a legjobb, de sajnos ez jut az emberek eszébe legutoljára. Mindegy, hány szereplője van a piacnak, igény mindig van valamire.
2009. jún. 1. 06:17
 9/10 anonim ***** válasza:

ezt a cikket véletlenül találtam de nagyon egybevág azzal amit én is írtam és gondolok.

[link]

2.3.4.6.válasz írója

2009. jún. 1. 07:55
 10/10 anonim válasza:

úgy ahogyan az előzőt, kevesebb terméket gyártani és nem lenne túltermelés

nem akartam hülyeséget mondani, d eazthiszem így oldották meg atz is

2009. júl. 13. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!