Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan takaríthatok meg...

Hogyan takaríthatok meg gyermekemnek némi pénz összeget?

Figyelt kérdés

Persze nem egyből nagy összegben értem a dolgot, csak ahogy éppen adja adott hónapban a családi kassza. Pár ezer forintra gondolok havonta.

Miben érdemes gondolkodni? Vagy hagyjam a "párna alatt"???

Van valakinek jó ötlete? Úgy gondolom, ha most nem kezdem el neki gyűjtögetni apránként, később sokkal nehezebb lesz egyben adni neki valamit (jelen "nagy magyar" háttérrel).

A Bankokat nézegettem, de kis összeggel szóban sem állnak velem, ugyanakkor valahol el kell kezdeni...

2009. máj. 30. 17:11
 1/5 anonim válasza:
100%

Erre jó az úgynevezett babakötvény, amelynek nyitsz egy start számlát. Oda utalja az állam a támogatást, és mellesleg annyit raksz be havonta, amennyit akarsz.

Mi is ezt csináljuk mindkét gyermeknek.

2009. máj. 30. 17:12
 2/5 A kérdező kommentje:

Ezt már néztem, de az be van szabályozva, hogy éves szinten azt hiszem maximum 120.000 Ft-ot tehetek be. És mi van akkor, ha többet akarok?

Valamint ha a gyerek 18 éves lesz, akkor ismét gondban lehet, hiszen csak bizonyos dolgokra költheti el jelen felállásban - pl lakásvásárlás, tanulás, stb. És hát 18 év alatt sok dolog változhat a gyerekkel. Pl. honnan tudjam, hogy tanulni akar, vagy épp tud majd lakást venni...

Olyanban gondolkodom, amit szabadon használhat fel, és ha jobban megy pár év múlva a "szekér", akkor akár többet is betehetek neki...

2009. máj. 30. 17:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia! "Párna alatt" inkább ne tartsd, mert az infláció miatt csak romlik az értéke. Mire szükség lesz rá, a töredékét sem éri már a vásárlóereje. Másrészt ha esetleg betörnek hozzátok - ami sajnos nem is olyan ritka - kárba veszhet az egész. Szerintem válassz egy olyan bankot, ami elég nagy ahhoz, hogy nem megy hip-hop csődbe és tedd sima betétszámlára, ismétlődő lekötéssel, vagy takarékbetét számlára. Ha mersz kicsivel nagyobb kockázatot vállalni, beteheted vmilyen alapba (biztonságos a pénzpiaci és a kötvényalap, kockázatosabb a részvényalap - de hosszú távon bizonyítottan ezek hozzák a legmagasabb profitot). Ha van időd aktívan foglalkozni a megtakarításaitokkal, akkor több banknál is lehet betétszámlád és mindig oda utalod, ahol a legmagasabb kamatot adják. A betétszámla nyitás és lekötés nincs összeghez kötve, bármekkorával elkezdheted. Később részekre oszthatod a pénzt, ha már összegyűlik egy nagyobb összeg, és a felét mondjuk betétszálán tartod, 30%-át kötvényalapban, 20%-át részvényalapban. De ennek a kezelgetése már elég sok időt vehet igénybe az utánajárás miatt. Szerintem ha bemész majd a kiválasztott bankhoz, biztosan segítenek megtalálni a megfelelő konstrukciót. Ha azzal kezdik hogy leráznak, az nem a megfelelő cég, komolytalanok. Meg kell próbálni máshol. Bár elég ritka, h vki pénzt akar betenni egy bankba és elküldik :)) Sok sikert!
2009. máj. 30. 18:21
 4/5 anonim ***** válasza:
80%
A takarékszövetkezetekben lehet!Én is ott fogok neki!Nincs kezelési költség és bármikor bármennyit rakhatsz be és vehetsz ki!Nekem jó lenne a babakötvény,mivel úgyis erre gyűjtenék neki,de nem akarom,hogy vonjanak a pénzből!!!
2009. máj. 30. 20:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Próbáld meg ezt: [link]

Nincs minimális összeg, nincs számlavezetési díj, a kamat elég magas.

2009. máj. 31. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!