Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szeretnék bróker lenni. Hogyan?

Szeretnék bróker lenni. Hogyan?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetnék bróker? Egyébként még csak gimmnáziumba járok, de szeretnék elkezdeni foglalkozni a témával. Van valami veboldal (én nem találtam) ahol leírják a dolgokat? 15/F

(Egyébként nm érdekelnek a "túl fiatal vagy még ehez" típusú válaszok)

2012. jan. 29. 11:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Én tudok neked segíteni, de leírnád hogy szerinted mit csinál egy bróker?
2012. jan. 29. 11:35
 2/10 anonim ***** válasza:
Gyakorlat teszi a mestert. Nyiss ingyenes demoszámlát, és ess neki.
2012. jan. 29. 11:36
 3/10 anonim ***** válasza:
Elvégzed a közgázt pénzügy szakirányon. Aztán lehet befektetésekre szakosodni. Mondjuk kb. a bróker a legrosszabb foglalkozása azok közül, amik ilyen végzettséggel elérhetők.
2012. jan. 29. 11:51
 4/10 anonim ***** válasza:
Itt is nagy a sötétség. A bróker szakmához nem kell egyetemi végzettség. Érdemes ezt átolvasni: [link]
2012. jan. 29. 11:55
 5/10 A kérdező kommentje:
1. A bróker folyamatosan figyeli az részvények piaci árfolyamát, figyelembe véve az árfolyam ingadozást stb. és a befektetői pénzéből próbálja a lehető legtöbb nyereséget kihozni. Persze elég nehéz munka amennyire tudom.
2012. jan. 29. 12:02
 6/10 anonim ***** válasza:

"A bróker szakmához nem kell egyetemi végzettség."

De egy közgázt végzett szakértő és egy gyorstalpalót végzett, érettségizett ifjú titán közül nem az utóbbit fogják felvenni egy jó helyre.

2012. jan. 29. 14:33
 7/10 anonim ***** válasza:

"a befektetői pénzéből próbálja a lehető legtöbb nyereséget kihozni"

Muhaha, ahogy Móricka elképzeli.

2012. jan. 29. 14:34
 8/10 anonim ***** válasza:

"De egy közgázt végzett szakértő és egy gyorstalpalót végzett, érettségizett ifjú titán közül nem az utóbbit fogják felvenni egy jó helyre."

Mivel a gyakorlatban a bróker szakma egy adott cég befektetéseinek eladását jelenti és nem a befektetési döntések meghozatalát takarja, ezért egy gyorstalpalós ifjú titán teljesen alkalmas rá, aki kevesebb fizetéssel is beéri, mint a közgázos.

Nem hiába vették le 0-ra a közgázos keretszámokat az államilag finanszírozott képzésben, a legtöbb cég kitanítja az embereit belső képzésben.

2012. jan. 29. 14:42
 9/10 anonim ***** válasza:

"egy gyorstalpalós ifjú titán teljesen alkalmas rá, aki kevesebb fizetéssel is beéri"

Na erről van szó. A brókertanfolyamos gyerek a legtöbb esetben könnyen cserélhető szakmunkás. Ez nem karrier, hiába hangzott 1995 körül még jól, hogy "bróker vagyok".

2012. jan. 30. 01:59
 10/10 anonim ***** válasza:
Naugye :)
2012. jan. 30. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!