Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan zajlik egy apeh ellenőr...

Hogyan zajlik egy apeh ellenőrzés?

Figyelt kérdés
3 hét múlva jönnek a 3 hónapos KFT-nket ellenőrizni. Szeretném megkérdezni, hogy mire számítcsak, mire figyeljek oda a felkészülésnél. Itt lakom ahol a cég van, itthon valamire kell ügyelnem.
2009. máj. 29. 19:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Engem egyéni vállalkozóként ellenőrzött egyszer az apeh, be kellett vinni hozzájuk a könyvelést és a számlatömböket, aztán kb. egy hét múlva, egy rövid "köszönöm" keretében visszaadták.
2009. máj. 29. 20:38
 2/5 anonim ***** válasza:
nekem is volt.minden számlatömböt,és számlát átnéztek,majd mindent visszaadtak.ennyi.ne félj töle.
2009. máj. 29. 22:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Én a múlt héten estem át egy ilyen jellegű APEH ellenőrzésen, igaz, engem berendeltek. Úgy tájékoztattak, hogy egy rendelet miatt az induló vállalkozások 20%-át kötelesek leellenőrizni, hogy a székhely valódi-e, a tulajdonosok, ügyvezető valós személy-e, valóban ott lakik, ami a cégkivonatban szerepel, nem hajléktalan-e, stb, stb. Nagyon barátságos, segítőkész volt az ellenőr. Nem arról szólt a dolog, hogy számszakilag stimmel-e minden, hanem inkább a cég valódiságát ellenőrizték, de ettől függetlenül figyelmeztettek, segítettek, ha a könyveléssel valami nem stimmelt, de büntetésről szó sem volt.
2009. máj. 30. 08:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Akkor nem izgulok.
2009. máj. 30. 10:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha 3 hónapos a cég, akkor az utóbb leírt ellenőrzésről lehet szó, de egyébként az értesítőben leírják, hogy mit szeretnének. Az ellenőrzések egyébiránt nagyon sokfélék lehetnek, nem kell megijedni, együtt kell működni és ha látják, hogy normálisan állsz a dologhoz akkor ők is úgy viszonyulnak hozzád.
2009. jún. 1. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!