Rámterhelődnek a párom szüleinek a hitelei, ha elveszem?
Nézd, tetro, az a célod, hogy igazat adjon Neked mindenki és én is azt mondjam, hogy igazad van, és evvel egyidejűleg másnak sokmilliós kárt okozz?
Esetleg majd amikor a Te ügyedben jársz el, szintén a magad igazának tudatában sütkérezve millióktól ess el?
Vagy az, hogy a kérdezőnek, Neked és minden leendő olvasónak ne legyen több milliós vesztesége még véletlenül se?
Szerinted melyik viselkedésben van értelem?
Ha jól esik, lenullázhatod az értékelésem újra és újra, és elmondhatom, hogy igazad van, de nem hiszem, hogy ez értelmes cél, vagy egyáltalán etikus részemről olyan állításnak igazat adni, ami életed végéig adósságba hajthatna Téged.
Kicsit gondolkozz el azon, hogy egy olyan figyelmeztetés hasznos-e Szamodra, ami megment az adósságörökléstől, vagy olyan, amelyik legyezgeti a hiúságodat, de generációkra tönkretesz!
A célom az, hogy ne verd a melled, hogy ebből szigorlatoztál, mi közben hülyeséget beszélsz:
"a páromnak van 2 tesója, akik ott laknak, akkor rájuk terhelődne az egész hitel... A ház nem ér annyit, mint a hitel"
Hát az a nagy kérdés, akkor van-e lehetőség lemondani az örökségről, van-e hova költözniük!
Így lehet tartozást örökölni, hogy nem mondhatnak le az ingatlanról, mert nincs hova menniük, és így kénytelenek elfogadni az adósságot is.
És kérdés az is, hogy egyáltalán megmarad-e a ház addig, amíg a szülők meghalnak. Mert ugye a végrehajtás most aktuális, a szülők meg miért halnának meg pont mostanában...? :) Addig még átrendeződik az egész ügy.
Én azt nem értem, hogy mire adnak nekik újabb hiteleket. Azért előtte "lekáderezik" őket, hogy lesz-e miből visszafizetni. Én azt gondolom, hogy ha ilyen életvitelt lát mintának a barátnőd, jó eséllyel ő is ilyen szemlélettel fog élni...
Ha elköltözik a barátnőd máshova, tehát nem kell az örökölt lakásban laknia, akkor lemondhat az adósságról is, és nem öröklöd meg az adósságot se meg a lakást, törött autót, stb-t se.
De ha kénytelen benne lakni, akkor kénytelen elfogadni az adósságot is. Az nyilván érint téged is.
Miért adsz kölcsön 20 évesen? A szüleid megengedik ezt Neked? Inkább ez az életvitel érint Téged még 40-50 évig, amíg a szülők élnek, mint az örökség, ami 40-50 év múlva lesz....nem is értem, miért avval foglalkozol most, ami 50 év múlva lesz, miért nem avval, hogy most keletkezett is már anyagi károd a szülők miatt.
NE ADJ NEKIK PÉNZT!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!