Mikortól számít közös vagyonnak az élettársi kapcsolat esetén?
Vagyis hány év az az idő,amikor már ki mondhatjuk,hogy közös a vagyon?Párom még 2006-ban,vett fel egy hitelt,mint kezes írt alá.Én ilyenkor még nem,vagyis az akkor szerződés aláírásakor még nem,de rá 2 hónapra már az élettársa voltam.A hitelt az adós nem fizette.Kérdésem:Tőlem,mint élettárstól mit hajthatnak be,ha nekem van az ingatlan a nevemen,és a párom hozzám van állandóra bejelentve?Végrehajthatnak nálam ebben az esetben?É hitelszerződést nem írtam alá.
Köszi a válaszokat.
Én úgy tudom, hogy 5 évtől számít.
De ha az ingatlant a kapcsolat előtt szerezted, akkor még 5..10 év után sem számít közös tulajdonnak, legfeljebb akkor, ha közösen újítottátok fel, de akkor is csak a felújítás költsége feleződik.
Tehát, nem, nem hajthatnak végre, hiszen ha jön a behajtó mondhatod, hogy a TV-t te vetted a kapcsolat előtt a hűtő a szüleidé satöbbi.
Köszönöm,hogy választ adtál,de a behajtó azt mondta,hogy mivel hozzám van a párom állandóra be jelentve,így nem számít semmi,mert ha ide van állandóra be jelentve akkor vihet bármit.
Hol itt a törvény?Akkor engem mi véd?
Vannak jogi fórumok a neten, szerintem egyszerűbb ott érdeklődnöd. Vagy felkeresned egy helyi jogászt, szerintem 5-10 ezer forintért ad neked tanácsot/útmutatót az ügyben.
Egyébként szerintem, ha most hirtelenjében kijelentitek a párodat a lakásból akkor már nem tudnak hozzáférni semmihez. Jelentsétek be őt a másik házba arra az időre míg elsimul az ügy. De ha be akarják hajtani rajta az egész hiteltartozást akkor házra terheléssel vagy fizetésreterheléssel, de mindenképp véghez fogják vinni. Javaslom a bankszámláját is szüntessétek meg és a fizetését utaltassátok a te számládra. Ahhoz nem férhetnek hozzá.
Ja és még valami. Szerintem ez a bűncselekménnyel való fenyegetőzés csak próbálkozás. Semmi alapja. Hiszen a párod csak kezes volt, nem ő vette fel a hitelt, az adós a hibás. Elsősorban rajta kellene behajtani a pénzt.
Miért a párodat fenyegetik? Hol van az adós? Annak nincs háza amire ráterhelhetik?
A börtöntől szerintem nem kell félnetek, azzal nem nyer semmit a bank, a banknak az a jó, ha dolgozik az adós és ráterhelheti a fizetésére az adósságot. A másik pedig, hogy rengeteg embernek bedőlt a hitele, nem rakhatnak mindenkit börtönbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!