Oriflame vagy Avon tanácsadónő szeretnék lenni, de nemtudom melyikkel járnék jobban pénzügyileg, szerintetek?
Mindenki egyéni döntése hogy melyiket szereti vagy melyiket nem ... esetleg egyiket sem. Én azért megosztanám veletek hogy miért vagyok Oriflame párti. Nem akarom sarazni az Avont. De azt tudni illik róla hogy állatkísérletek csinál ( mielőtt oltanátok hogy mit is jelent az előbb nézzetek utána). Nem vagyok sem állatvédő és semmi hasonló, de a jövőben szeretnék az lenni. Jelenleg azt tehetem hogy nem támogatom az Avont mert állatkísérleteket csinál, és semmi olyan terméket nem amelyik csinálja. Nem hiszem hogy ti kedves Avonosok örülnétek ha a kedves macskátok, kutyátok, hörcsögötök stb. egy elég komoly állatkísérlet részese lenne és ő felelne a te szépségedért....
Az Oriflame fel is tüntette hogy nem csinál állatkísérletet és a jövőben sem teszi ezt, minden ilyen kozmetikai céget támogatok, abban biztos lehet! ORIFLAME A JOBB! EGYÉRTELMŰ!
Régi kérdés ugyan, de azért még válaszolok. Egyik cég pártját sem szeretném fogni, pár tapasztalatot megosztanék itt.
Keresztanyukám Oriflame-el foglalkozik. Budapesten lakik, bár ennek ellenére is sokkal kevesebben vásárolnak Oriflame termékeket, mint Avont, illetve más drogériás termékeket.
Oriflame-ről: a parfümjeikből eddig amiket kaptam ajándékba mind tetszett, jó illatuk volt, bár meglehetősen kevés ideig érződnek. Pár ezer forintot kiadhat az ember értük, de én saját magamnak biztosan nem vennék, mivel se időm se kedvem 2óránként magamra fújkálni. A szepmillaspirálokból rengeteg félét kaptam már, de egyik sem jön be, drogériákból, Avonból jobbakat fogtam ki eddig. Testápolók, szappanok, bőrápolási termékek nem rosszak, bár ilyen minőségben a drogériákból is tudok szerezni. Nyilván aki ezzel foglalkozik így olcsóbban hozzájuthat, viszont egy átlag ember hamarabb megveszi a drogériában. Nekem személy szerint a katalógus annyira nem jön be.
Nem tudom, hogy az Oriflame-nél van-e korhatár, de az Avonnál van, mégpedig a 18 életév. Persze ismeretlenül minősíteni senkit nem fogok, de én eddig azt vettem észre, hogy az emberek szépségápolási tanácsokért (ami egy tanácsadó feladata az értékesítésmellett!) hamarabb fordulnak idősebb (18-20+) emberekhez tanácsokért, mint 18 alattiakhoz.
Az Avonnál vannak online tréningek illetve olyanok is, amiket szépségnagykövetek tartanak különböző időpontokban. Szerintem ha már valaki Tanácsadó (tehát tudnia kéne tanácsot adni!) akkor nem árt, ha van valami tapasztalata/tudása a termékekről amit ugye el szeretne adni. Ha ilyen lehetőség van az Oriflame-nél is, valaki írja meg légyszi.
Avon termékeiről: a táskák NAGYON JÓ minőségűek! Imádom az Avonos táskákat, nagyon tartósak, tetszik a kialakításuk, teherbírásuk stb. Sok ruha nem tetszik, különösen a nyáriak, hamar be lehet bennük izzadni és nem mind szellőzik jól, de néha ki lehet fogni 1-2 jó dolgot, főleg ami pamutból van! Parfümjeiről már változó véleményem van.. én általában drágább parfümöket szoktam rendelni interneten, amikből egész napra elég 1-2 fújás.. és fantasztikus illatuk van. Így nézve viszont az Avonos parfümök szerintem nem rosszak. Van most legalább 4-5 olyan, aminek tetszik az illata, néha azokat használom amikor új illatot szeretnék magamra fújni. Tapasztalat: általában még az 1500forintos parfümökből is vannak jók és legalább egy fél napig érezni őket.. Tehát reggel befújom magam és amíg haza nem érek munkából addig nincs is rá szükségem. Ami nem tetszik viszont, hogy van pár illat, amiktől megfájdul a fejem, ezek inkább férfi illatok, azokból is a régebbiek inkább.. Avon körömlakkjaiból is vannak nagyon jók, mióta a közömápolókat használom a saját körmöm is nagyon erős, nem törik. Tusfürdők általában azt a minőséget érik el, mint egy Playboyos tusfürdő, hiába erősebb először az playboy illata, az Avoné rajtam hosszabb ideig érződött. Nem töményen, inkább kellemesen. Egyik sem rossz, bár én inkább Dove párti vagyok, azt használom nagyrészt amiből csak lehet. Az Avonos rúzsok jók, a színeik nagyon jók, de nagyrészük nem fog kibírni nap közbeni evés-ivást, utána ki kell menni a mosdóba és megigazítani kicsit, így nem árt ha nálunk van a rúzs. Tény, hogy nem is az extra tartósságra találták ki, ahogy sok drogériásat, Oriflameset sem. Személyes nagy kedvenceim a Luxe termékcsalád, a többi termékcsaládhoz képest valamivel drágább, de olyan jó alapozót mint a Luxe-nál még nem találtam. Nem szoktam minden nap használni, inkább alkalmakkor, de akkor szépen megállja a helyét, elfedi a bőrhibákat, nagyon tartós és nem érezni, hogy a fejemen lenne egy kiló vakolat, nagyon természetes a hatása.
Minden termék vásárlásakor az ár egy része adományba megy, vannak olyan termékek amik ára teljes mértékben adományba megy. Nem részletezem, aki érdekel utána tud olvasni. Szerintem látszik, hogy általában Avonos termékeket kapok ajándékba. Plusz ha valami nem jó, van egy 100%-os Avon garancia és vissza lehet küldeni a terméket. Legyen az mérethiba vagy csak valakinek nem tetszik valami és nem akar fizetni.. Erről sem tudok, hogy lenne az Oriflame-nél, de ha igen, azt is írja meg valaki.
Összességében mind a két cégnél vannak előnyök-hátrányok. Én az Avont elterjedtebbnek látom a saját lakóhelyemen. Aki nem tud választani, tanácsos kipróbálnia mind a kettőt szerintem, aztán ítélkezni. Kinek a pap, kinek a papné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!