Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy ECN brókercégnél kamatozta...

Linkoln kérdése:

Egy ECN brókercégnél kamatoztatgatom a pénzemet, nemrég kezdtem igy élesben, az érdekel hogy van a Számlakivonat és banki igazolás ami 150US Dollárba kerül mire kell?

Figyelt kérdés

2012. jan. 1. 18:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Adózáshoz kellesz majd. De ez melyik cég amúgy?!
2012. jan. 1. 20:15
 2/6 A kérdező kommentje:

Nagyszerű cég, a dukascopy, de tényleg nagyszerű, csak mivel most tesztelem meg most töltöm nemsokára a 18at úgy voltam csinálok egy számlát 100US Dollárral, és kiszurtam hogy nemrossz a számlakivonat 150US Dollárért, így inkább akkor komolyabb pénzel megyek majd oda, addig jo nekem a retail broker is.

Még egy kérdés, muszály az adóbevalláshoz a számlakivonat? Máshogy nemigazolhatom apénzem eredetét? vagy ha nemutalom haza a pénzt hanem hagyom abrokercégnél csak fletüntetem a bevallásban hogy nekem volt itt ilyen jövedelmem akkoris kell hozzá a számlakivonat? bár gondolom hogy igen, elvégre miért ne kéne de azért megkérdezem ugy a biztos.

2012. jan. 1. 20:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Én eddig úgy adóztam, hogy nem adtam le hozzá semmilyen igazolást. Kiszámoltam mennyi a nyereség után az adó és befizettem.

Tavaly valamit változtattak a lapon, nem nagyon volt időm foglalkozni vele, ezért csak beírtam a számokat 1-2 helyre ée úgy adtam le. Két hét után szóltak hogy rosszul van kitöltve, de mivel a pénz be volt fizetve, ezért nem tudtak rámverni semmilyen késedelmi díjat.

De! Én magyar brókernél voltam, akik küldtek igazolást a NAV-nak a jövedelmemről (ez jogszabályban meghatározott kötelességük). Külföldi bróker szerintem nem küldi meg ezt automatikusan.

Szóval akár el is titkolhatod elviekben, de ha tudsz nyereségesen kereskedni, akkor az a ~20% adó nem fog "földhöz vágni".

2012. jan. 1. 22:34
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, ezt értem, de én megadom az országnak ami illeti hamár benne élek, csak az zavar hogy most kezdem élesben mert kissé fiatal vagyok és mivel még tanulok nemsok pénzemvan, 3 brokert tesztelnék, de nekem a dukascopy tünik legjobbnak, egyenként 150dollárt töltök fel rájuk, és ha a számlakivonat 150dollár az kicsit gáz, d evégülis nemérdekel azt akarom hogy %-ban nézve ne legyek vezsteséges, ez még nem a keresetre épül mert nincs még megfelelő tőkém, csak azért kérdeztem meg hogy muszálye az igazolás mert a többi brokercégnél ez ingyenesen megy.
2012. jan. 2. 11:17
 5/6 A kérdező kommentje:

Beszéltem skypon a dukascopy europeval, és azt mondták hogy lehet kérni a platformról konszolidált beszámolót ingyen.

Ezt nem tudom még pontosan, hogy mi, de itt Magyarországon ez jó hogy igazoljam a jövedelmem adóbevallásban?

2012. jan. 2. 11:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy jó-e, nem vagyok a NAV. De az adóbevalláshoz nem kell mellékelned semmit, csak azokat a lapokat kell kitölteni amit ők adnak!

Ellenőrzés esetén kellhet, de ha időre befizeted a dolgot, akkor nem szükséges. Én az első "tőzsdés" adóbevallásomat 19 évesen adtam be, fogalmam sem volt a dolgok menetéről, bementem és elmondták. Neked is ezt ajánlom. De ha 2011-ben nem csináltad élesben, akkor legközelebb 2013 márciusa környékén kell bemenned megkérdezni.

2012. jan. 2. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!