Egy ECN brókercégnél kamatoztatgatom a pénzemet, nemrég kezdtem igy élesben, az érdekel hogy van a Számlakivonat és banki igazolás ami 150US Dollárba kerül mire kell?
Nagyszerű cég, a dukascopy, de tényleg nagyszerű, csak mivel most tesztelem meg most töltöm nemsokára a 18at úgy voltam csinálok egy számlát 100US Dollárral, és kiszurtam hogy nemrossz a számlakivonat 150US Dollárért, így inkább akkor komolyabb pénzel megyek majd oda, addig jo nekem a retail broker is.
Még egy kérdés, muszály az adóbevalláshoz a számlakivonat? Máshogy nemigazolhatom apénzem eredetét? vagy ha nemutalom haza a pénzt hanem hagyom abrokercégnél csak fletüntetem a bevallásban hogy nekem volt itt ilyen jövedelmem akkoris kell hozzá a számlakivonat? bár gondolom hogy igen, elvégre miért ne kéne de azért megkérdezem ugy a biztos.
Én eddig úgy adóztam, hogy nem adtam le hozzá semmilyen igazolást. Kiszámoltam mennyi a nyereség után az adó és befizettem.
Tavaly valamit változtattak a lapon, nem nagyon volt időm foglalkozni vele, ezért csak beírtam a számokat 1-2 helyre ée úgy adtam le. Két hét után szóltak hogy rosszul van kitöltve, de mivel a pénz be volt fizetve, ezért nem tudtak rámverni semmilyen késedelmi díjat.
De! Én magyar brókernél voltam, akik küldtek igazolást a NAV-nak a jövedelmemről (ez jogszabályban meghatározott kötelességük). Külföldi bróker szerintem nem küldi meg ezt automatikusan.
Szóval akár el is titkolhatod elviekben, de ha tudsz nyereségesen kereskedni, akkor az a ~20% adó nem fog "földhöz vágni".
Beszéltem skypon a dukascopy europeval, és azt mondták hogy lehet kérni a platformról konszolidált beszámolót ingyen.
Ezt nem tudom még pontosan, hogy mi, de itt Magyarországon ez jó hogy igazoljam a jövedelmem adóbevallásban?
Nem tudom hogy jó-e, nem vagyok a NAV. De az adóbevalláshoz nem kell mellékelned semmit, csak azokat a lapokat kell kitölteni amit ők adnak!
Ellenőrzés esetén kellhet, de ha időre befizeted a dolgot, akkor nem szükséges. Én az első "tőzsdés" adóbevallásomat 19 évesen adtam be, fogalmam sem volt a dolgok menetéről, bementem és elmondták. Neked is ezt ajánlom. De ha 2011-ben nem csináltad élesben, akkor legközelebb 2013 márciusa környékén kell bemenned megkérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!