Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ahoz kell valami engedély...

Ahoz kell valami engedély hogy eleinte ismerősöknek, majd a hír terjedése után akár idegennek is süssek?

Figyelt kérdés

Szóval nagyon szokták dicsérni a sütieimet, tortáimat.

Van olyan ismerősöm aki már többször is megkért hogy megveszi az alapanyagokat, és süssek szülinapra tortát.

Pénzt soha nem kértem még, legfeljebb csak valami apróbb szívességet.

Ha valami apró sütit sütök, akkor abból is szoktak enni.

Már többen említették, és az én fejembe is megfordult már, hogy miért nem vállalok pénzért torta és apró süti sütést.

Csak azt nem tudom, hogy mondjuk a környéket végig szóró lapozom, vagy csak küldök egy kör emailt, hogy sütést vállalok, akkor ahoz kell-e valamilyen engedély.

Na meg az árakkal sem nagyon vagyok tisztába, hogy az anyagköltségen felül menyi munkadíjat kérhetek el.

Nem lenne rossz ha csinálhatnám, mert kisgyerekkel vagyok itthon munka nélkül, és jól jönne egy kis pénz.

Sütni pedig szeretek és tudok is.

2011. dec. 31. 06:42
 1/6 anonim ***** válasza:

A szórólapozást és netes hirdetést felejtsd el. Nagyon könnyen rád szállhat az APEH és az ÁNTSZ.

Minden bevétel után adózni kell,és a cukrászati termékeknek nagyon szigorú előírásai vannak.

Amit tehetsz,hogy az ismerősöket kéred meg,hogy ajánljanak másoknak.

Egy ismerősöm is így tett. Az árat úgy határozta meg,hogy szétnézett a cukrászdákban,boltokban és az ő áraiknak kb. a feléért-harmadáért süt.

2011. dec. 31. 07:49
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget.

Neten e-mailbe se nagyon híreszteljem?Azt is kitudják figyelni?

Akkor marad a szájról-szájra terjesztés, elvégre régen sem voltak szórólapok. :)

Az ismerősödnek hogy megy a dolog ha szabad kérdeznem?Van rá kereslet?

2011. dec. 31. 08:44
 3/6 anonim ***** válasza:
Ismerősöknek csinálhatod, de idegeneknek van. A hivatalos szabályozás szerint kapásból egy külön helyiség kell ahol sütnéd a dolgokat. (És itt nem a saját konyhádra gondolnak:) )
2011. dec. 31. 08:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Pontosan, ahogy az első írta: ha hivatalosan akarod csinálni, komoly feltételeknek kell megfelelni.

Nálunk is van, aki feketén foglalkozik ilyennel. Olyan munkahelyen dolgozik, hogy sok emberrel találkozik, a munkahelye kapcsolatán keresztül nagykerből is tud vásárolni (persze ez sem legális) Ő felteszi a közösségi adatlapjaira az általa készített tortákat, sütiket, blogot vezet (ezt is meg tudja csinálni munkaidőben), ott is reklámozza a tortáit, sütijeit. Plusz a munkahelye által kapcsolatban van olyan helyekkel, ahol esküvőket, rendezvényeket csinálnak, így kéz kezet mos alapon őt ajánlják amikor valaki kibérli a termet.

Valamivel olcsóbban csinálja, mint a hivatalos cukrászdák, de nem megy le fél árig.

2011. dec. 31. 09:07
 5/6 A kérdező kommentje:

Hát igen a hivatolos oldalát szívesen elkerülném, hát még az adózást.És nem vagyok notorius adócsaló, isten ments, de adóztam már eleget, fogok is ha sikerül munkába állnom, legalább ezt a kicsikét ne kelljen már oda adnom. :(

Gyanítom hogy nem fogom magam milliomossá sütni.

Szívem szerint nyitnék egy cukrászdát ahol csak én sütök, max a mosogatást bízom másra, és valóban házi sütiket árulnék.De sajnos arra nincs most pénzem, remélem egyszer lesz. :)Ez a legnagyobb álmom.

2011. dec. 31. 09:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Én nem féláraznék.

Neked az a jó, ha kevesen járnak Hozzád, de azok a minőség miatt jönnek, nem az ár miatt.

Megcsinálhatod azt is, hogy a lakásodba csak pár bizalmas ismerősödet engeded be és azok "terítenek".

És végül van az a variáció, hogy megállapodsz egy olyan vállalkozóval (étterem, cukrászda, abc, bowling pálya bármi) akinek kell a sütid és majd ő lepapírozza magának a dolgot.

Mind más stratégia.

2011. dec. 31. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!