Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit kéne csinálnom ha lejárt...

Edward Cullen ® kérdése:

Mit kéne csinálnom ha lejárt az ideiglenes diákom és nem akarok egész jegyet venni?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok és lejárt az ideiglenes diákigazolványom most December 25 -én. Még előtte jöttem haza 350km -re lakom az egyetemtől. Még a felvételi eljárásnál igényeltem diákigazolványt, természetesen határidőben be is fizettem a csekket , de még mindig nem jött meg.Volt olyan aki most év elején igényelte és annak már megjött. Mit tudok ilyen esetbe csinálni, nem szeretnék egész jegyet venni hiszen jogviszonyban állok az intézménnyel és így jogosult vagyok a kedvezményre. Még ha tudnék iskolalátogatásit szerezni akkor sem fogadják el. A kalauzok mostanában direkt a lejárt diákokra utaznak. Mit tehetnék?
2011. dec. 26. 12:20
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
kösz a-33%-os nem rossz ötlet, lehet az lesz..
2011. dec. 26. 18:33
 12/19 tetro ***** válasza:
egyébként mekkora összegen izgulunk ennyire?
2011. dec. 26. 18:53
 13/19 A kérdező kommentje:
5500 FT. a 100% os
2011. dec. 27. 14:33
 14/19 anonim ***** válasza:

nos, velem hasonló történt, most részletezem a dolgokat, de a kalauzzal ne állj le vitatkozni, mert az összes retardált idióta, nem véletlenül kalauzok.

megnézed melyikkel jársz jobban:

-Ha 26 éven aluli vagy megveszed a 33%-os kedvezményűt

-megveszed a diákot, és ha kéri akkor mond hogy nincs nálad. Erre mondja hogy oké, 10 ezer büntetés helyben. Te kineveted, majd mondod hogy bemutatod az ügyfélszolgálatnál az érvényes diákot , ami 1300ft pótdíj vagy mifene (az 50%osan megvásárolt jegyen túl)

sok sikert =)

2011. dec. 27. 19:47
 15/19 anonim ***** válasza:
Ez jó, csak nem fogja tudni bemutatni a diákot, mert ideiglenest visszamenőleg nem állítanak ki. A fix meg ki tudja, megérkezik-e időben...
2011. dec. 27. 19:50
 16/19 anonim ***** válasza:
az ideiglenest azonnal kiállítják, és féléves matrica kerül arra is, méghozzá az azfélévi érvényes matrica amikor utazott. (persze csak 3 hónapig jó)
2011. dec. 29. 17:12
 17/19 anonim ***** válasza:
60 napig jó, és az ideiglenes diák kártyáján NINCS érvényesítés. Nem kell rá. A személyi kártyát érvényesítik azzal, hogy ráírják a kiállítás dátumát. Onnan ketyeg a 60 nap (2 hónap).
2011. dec. 29. 20:08
 18/19 anonim ***** válasza:
Jár hozzá ugyanolyan kemény kártya (csak azzal együtt használható), amin a féléves matrica is található
2011. dec. 30. 13:58
 19/19 A kérdező kommentje:
ÁÁÁ... felmegyek 3 nappal a vizsga előtt, mert 33% -osat csak péntektől vasárnapig kaphatok. 100 % -os jegyet meg nem szeretnék venni, erre az amúgy is kritikán aluli szerelvényre, közel sem éri meg :D Ott majd kérek ideiglenest újra ,mert a diákom habár a felvételinél igényeltem még mindig nem jött meg. Nem szeretnék ezekkel a kalauzokkal szóváltásba keveredni. Nagyon kellemetlen. Olyan erőszakosak. Mindenáron büntetnének a legkisebb apróságért is. PL: amikor Debrecenből jövök haza csak azoknak kérik el a diákigazolványát akik Pestről jöttek ,mert azokon nagyobbat szakíthatnak. Akién látja ,h Debrecenbe szállt fel nem is foglalkozik vele.
2011. dec. 31. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!