A vaterán vásárolt számítógépem 150. 000Ft volt, és úgy kaptam meg hogy nem volt működőképes, mit tudok ilyenkor csinálni?
A pénzt nem akarja visszaadni, azt mondja hogy nálam romlott el! Az aukcióban ez volt feltüntetve.:
AZ EURÓPAI UNIÓ ORSZÁGAIRA VONATKOZÓAN 2004.01.01.-ÉN ÉLETBE LÉPETT ÚJ, A MAGÁN ADÁS-VÉTELI JOGOKAT SZABÁLYOZÓ TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN: AZ ÖSSZES AUKCIÓRA BOCSÁTOTT TERMÉK ÉS/VAGY ÁRU ADÁSVÉTELE SORÁN AZ ELADÓT NEM TERHELI SEMMIFÉLE GARANCIA , FELELŐSSÉG , VAGY VISSZAVÉTELI KÖTELEZETTSÉG A VEVŐJÉVEL SZEMBEN. A szállítás, postázás bekövetkeztével eredő hibákért nem vállalok semminemű felelősséget. A VEVŐ EZT VÁSÁRLÁSÁVAL ELISMERI ÉS TUDOMÁSUL VESZI.
Jelentsem fel?
Azt javaslom, hogy vidd el szervizbe a sz.gépet és javíttasd meg!... Ha nem akarod, hogy vesszen a 150.000 forintod...
(első voltam)
150K-ert bemehettel voln a boltba es vehettel volna egy egesz korrekt gepet + monitort. Te inkabb vallaltad a kockazatot, hogy minden garancia nelkul megveszed a hasznalt gepet.
Ha a kacsa nem tud uszni nem a viz a hulye!
Mostanaban nagy divat a perrel valo fenyegetozes. En azt mondom csak akkor fenyegetozz ha komolyan gondolod...
Lehet vásárolni Vaterán is, azért van az eladó értékelésére lehetőség hogy a felhasználók közül ki tudják szűrni a simliseket... Vaterán is vannak olyan boltok ahol meg mernék venni használt műszaki cikket akár előre utalással/kiszállítással is, mert:
-a Vaterán is vannak bejegyzett cégek, hivatalos szervízek, stb.
-a Vaterán is vannak olyanok akik adnak garanciát használt cikekkre
-a Vaterán is van aki hajlandó visszafizetni és visszavenni a működésképtelen cikkeket annak ellenére hogy nem adott garanciát.
Én boltban vettem gyári (?) új PC-t, telepíteni se lehetett rá semmit..
Kiderült, le volt csúszva a DVD adat csatlakozója.
Garos volt, pecsételve, de egy darab dróttal, pálcikával vissza tudtam tolni a helyére, onnan kezdve ment...
Nem ártana körülnézni, mi lehet a baj....
(De egy ilyen gar.feltétel mellett vásárolni az durva)
Szoktam Vaterán vásárolni, de ha ez lenne ott biztos nem vennék. Ennyi pénzért vaterán már csúcs gépet kell adni!
Tényleg érdekes a történet.
Több hiba is van,de orvosolhatók.
Ekkora összegért már boltba is feléért kapsz,erös gépet,igy kizárt a pofáraesés,mert gari is van.
Vateráéknál én mindig személyesre törekszem,hogy minimálisra csökkenjen az átverés lehetösége.
Eladásnál meg ha nem simliskedsz,féltenivalod sincsen :)
Javaslom én is a gép javittatását,mert inkább javittasd meg 10-20.000 ft ért,minthogy ottáljon a 150.000 ft os géped,aaminek az értéke folyamatosan csökken,pláne hogy használt.
El is adhatod utána ha a pénz kell,de ugy is bukni fogsz :(
de javasol még az is,amit a többiek irtak,hogy lépésenként átnézed a gépet.
Kezdve a konektortol a legutolso csatlakozásig.
Nyilván rájösz hol a bibi,mert ha pl. alaplapon sdemmi se világit,akkor táp gond lehet,de ha googleval utánanézel és van otthon gépalkatrész,akkor még ha passzol ki is cserélheted....
Nem tudom hol tart a történet, de hozzá se nyúlni, mert úgyis beperlem ahol esélytelen vagy, nincs értelme.
Gép oldala leszed, összes csatlakozót alaplapról, eszközökről lehúz, csak a tápot külön indítani mindenféle terhelés nélkül.
Fejből nem tudom, de két egymás mellett lévő pontot kell a csatlakozóban rövidrezárni és akkor indul(?) a táp. Ha kell megkeresem Neked, melyik kettőt.
Ha nem indul, egy + táppal megúsztad.
Aztán lehet továbbmenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!