Ezt hogy kell kitölteni?
kft-nél
az a házi, hogy ezt ki kell tölteni
5. A társaság törzstőkéje
5.1. A társaság törzstőkéje ............................................................................................. Ft, azaz
.......................................................................................................................... forint, amely
a) ............................. Ft azaz ..................................................................................... forint
készpénzből áll, amely a törzstőke ....................................................................... százaléka
Ebből az alapításkor a társaság számlavezető bankjába/pénztárába befizetett összeg ........................................ Ft, a pénzbeli hozzájárulás ...................................... százaléka
b) .......................................................................................................................... Ft, azaz
.............................................................................. forint nem pénzbeli hozzájárulásból áll,
amely a törzstőke............................................ százaléka
Ebből az alapításkor rendelkezésre bocsátott érték az összes nem pénzbeli hozzájárulás ................ százaléka.
és nem kell apport, akkor a b,-t is le kell másolnom?
és ha le kell másolnom pontozzam csak ki vagy hogy?
Szia!
Először be kell írni, hogy mennyi a társaság törzstőkéje összesen, ebbe minden bele tartozik! (pl 1 000 000Ft) Utána 2 fele van lebontva,
a: először leírod, hogy mennyi a kp, (pl 250 000Ft) utána, hogy ez a törzstőke, (vagyis az összes tőke) hány %-a (itt ez 25%)
b: ide azt kell írni, hogy mennyi a nem pénzbeli vagyon (itt 750 000Ft) ami a teljes tőke 75%-a.
Szerintem ha nem kell apport, akkor a második felét (vagyis a hozzájárulás részét) nem kell kitölteni. Nem vagyok biztos benne.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!