Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan kaphatnék és is olyan...

Hogyan kaphatnék és is olyan jogokat, mint bárki más Magyar állampolgár?

Figyelt kérdés

Szóval. Csak kíváncsiságból, mivelhogy nem értem ezt az egész politikát. Kettős állampolgár vagyok, a nyáron kaptam meg a Magyart az új kedvezményezett eljárás keretein belül. Útlevelem is van már. Mit tudok ezzel vajon megvalósítani? Jogokat, szociális támogatást például? Csak logikázok rajta. Ha én most bemegyek a jegyzőhöz, hogy pl szeretnék "hazatelepülni" Magyarországra, (utánnanéztem, elegendő a magyar utlevél felmutatása) és kérek lakícímkártyát ( veszek egy ingatlant és oda bejelentkezek), kérek személyi igazolvánt és igénylek TAj számot is (fizetem magam után a TB-t)..akkor tiszta az út azelőtt, hogy pl GYest igényeljek, családi pótlékot, stb?

Hol van ebben a logika, a buktató? Hiszen e mellett én valójában külföldön élek, dolgozom.

Tudom, nagyon felháborító és provokatív ez a kérdés, kiváncsian várom a válaszokat.

2011. dec. 17. 08:18
1 2
 11/12 Waff ***** válasza:
62%
vízum nélkül nem utazhatsz az USA-ban még cigány útlevéllel sem!én itt élek cigányföldön,de nem vok állampolgár,és igy is kapok juttatásokat...pl:átmeneti segély,lakásfenntartási támogatás :P :) kérdező,le se alacsonyitsd magad azzal h eme lecsúszott,önsajnáló,szarmagyar,nevetséges cigány néphez akarsz tartozni :)
2012. jan. 15. 16:20
 12/12 anonim ***** válasza:

csaladi potlekot siman kapsz, ahhoz meg allampolgarsag se kell. mintahogy pl franciaknal is kapsz CAF-ot amig ott vagy minden tovabbi nelkul.

Gyest viszont mar nem fogsz kapni, mert ahhoz elotte x ido munkaviszony es jarulekfizetes kell.

2014. jún. 21. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!