Hogyan kaphatnék és is olyan jogokat, mint bárki más Magyar állampolgár?
Szóval. Csak kíváncsiságból, mivelhogy nem értem ezt az egész politikát. Kettős állampolgár vagyok, a nyáron kaptam meg a Magyart az új kedvezményezett eljárás keretein belül. Útlevelem is van már. Mit tudok ezzel vajon megvalósítani? Jogokat, szociális támogatást például? Csak logikázok rajta. Ha én most bemegyek a jegyzőhöz, hogy pl szeretnék "hazatelepülni" Magyarországra, (utánnanéztem, elegendő a magyar utlevél felmutatása) és kérek lakícímkártyát ( veszek egy ingatlant és oda bejelentkezek), kérek személyi igazolvánt és igénylek TAj számot is (fizetem magam után a TB-t)..akkor tiszta az út azelőtt, hogy pl GYest igényeljek, családi pótlékot, stb?
Hol van ebben a logika, a buktató? Hiszen e mellett én valójában külföldön élek, dolgozom.
Tudom, nagyon felháborító és provokatív ez a kérdés, kiváncsian várom a válaszokat.
csaladi potlekot siman kapsz, ahhoz meg allampolgarsag se kell. mintahogy pl franciaknal is kapsz CAF-ot amig ott vagy minden tovabbi nelkul.
Gyest viszont mar nem fogsz kapni, mert ahhoz elotte x ido munkaviszony es jarulekfizetes kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!