Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Dunaújvárosban érdemes csak...

Dunaújvárosban érdemes csak azért venni lakást hogy kiadjam bérbe?

Figyelt kérdés
Láttam az interneten hogy ott milyen olcsón mennek a panelok. Szerintetek érdemes befektetni, van ott munka lehetőség az embereknek?
2011. dec. 7. 22:44
 1/7 anonim válasza:
Szerintem akkor jobb helyen is vehetnél
2011. dec. 8. 00:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Nemigazán érdemes, de máshol se, sok vele a baj és nem sokért lehet kiadni, 1000 év mire megtérül.
2011. dec. 8. 00:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem véletlenül lesz az olcsó - magyarul nem kell a fenének se. Szóval nem érdemes. De amúgy sem érdemes ingatlanba befektetni, akkor inkább vegyél aranyat.
2011. dec. 8. 06:55
 4/7 anonim válasza:
Sajnos nagyon visszaestek az ingatlanárakkal a bérleti díjak is (ill. nézőpont kérdése, hogy sajnos-e, van, akinek szerencse:)), a 8 éve 50e-ért kiadtt lakásomba most 35e-ért csak hónapok alatt találtam bérlőt. Szóval szerintem sem jó befektetés, bár hosszú távra nem lehet jósolni.
2011. dec. 8. 07:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Általánosságban azt lehet mondani - persze vannak kivételek - hogy csak bérbeadás céljából nem éri meg lakást venni, egyszerűen csapnivaló befektetés.

Évente csak néhány, 0-6 %hasznot hoz - főleg ha rendesen adózol is utána. Ahogy a korábbi válaszoló is írta, éppen ezért rengeteg idő, amíg megtérül, valamint nagyon sok gond van vele (lelakják a bérlők, vagy éppen nincs bérlő és keresni kell).

Gondolj bele, hogy kockázatmentes banki betéttel most kb. 8%-os hozamot érhetsz el, és ki tudja, lehet hogy nemsokára kétszámjegyű kamatok lesznek (főleg az osztrák hátterű bankoknál a Bázel III. miatt).

Az irodapiac egy picit jobban hozhat, de egyrészt az is egy nagy lutri, másrészt meg ott már jóval nagyobb összegekről van szó.

Ha valaki ért hozzá, akkor az ingatlanok közül a termőföld lehet még jó befektetés.

2011. dec. 8. 08:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2011. dec. 8. 11:28
 7/7 anonim válasza:
Szerintem földbe fektesd! De ezt érdemes lenne megnézned,huszonöt perces kisfilm! Persze nem akarom ,hogy bepánikolva érezd magadat! [link]
2011. dec. 30. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!