Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit kezdjek az örökségemmel?

Mit kezdjek az örökségemmel?

Figyelt kérdés

Sajnos nemrég maghalt a nagyapám (nagymamám már '96-ban meghalt). Volt végrendelete melyben úgy határozott, hogy egyedüli unokájára rám hagy mindent.

Összességében elég nagy vagyonról van szó.

- 120 nm-es családi ház

- ~70 nm-es családi ház

- 54 nm-es garzon lakás

- egy lepusztult tanya

- 27 ha szántóföld

- 8% tulajdon rész egy építőipari cégben

- rengeteg ingóság

Én arra gondoltam, hogy megpróbálok eladni mindent, kivéve a garzon lakás. Azt felújítom, berendezem ahogy nekem tetszik. Veszek egy kocsit, a maradékot meg berakom a bankba.

Van aki azt mondja, hogy az ingóságok kivételével ne adjak el semmit, mert később több pénzt tudok majd kihozni ezekből.

Van aki azt mondja adjak el mindent és fektessem be valamibe a pénzt. Van aki azt mondja keressek fel egy pénzügyi tanácsadót. Van aki azt mondja azok csak átb.sznának.

Annyira nem tudom mit kellene kezdeni ezzel az egésszel. Fiatal vagyok és abszolút nem értek a pénzügyekhez.

Ti mit tanácsolnátok, mit tennétek hasonló helyzetben?

2011. nov. 26. 12:28
 1/5 anonim ***** válasza:

én a te opciódat preferálom

a családi házak milyen éllapotban vannak

kiadhatnád azokat is de sztem inkább megéri eladni(ha sikerül...)

a szántóföld is bérbeadható asszem...

az ingóságok mit takarnak? ha olyanok amik neked nem kellenek egyértelműen tedd pénzzé

a tulajdonrészt hagyd meg magadnak még jóljöhet

a garzon ha olyan helyen van h neked optimális és a saját egzisztenciád előteremtését segíti akkor jó döntés ha meghagyod. (vagy később bérbeadod ezt is)

a tanyától is meg kéne sztem szabadulni

2011. nov. 26. 12:57
 2/5 anonim ***** válasza:
*állapotban
2011. nov. 26. 12:58
 3/5 A kérdező kommentje:

A 120nm-es ház nagyon jó állapotban van. Ebben lakot. Pár éve teljes felújítás volt. Még a tető is teljesen újra lett cserélve. Nagy kert von hozz, 2 garázs, melléképületek (műhely, nyári konyha, tárolók). Ez szerintem túl "nagy" ahhoz, hogy kitudjam adni. Meg itt van az ingóságok nagy része. először azoktól kellene megszabadulni ami biztos nem megy rövid idő alatt.

A 70nm-es házra kellene költeni, de azért bőven lakható/beköltözhető. Ez kivolt adva albérletbe. Csak pár hónapja elköltözött onnan a lakó. Azóta meg nem nagyon volt foglalkozva vele.

A tanyával végképp nem tudom mit kezdjek. Az messze van a várostól és nagyon levan pukkanva. Megse érné felújítani. Azon se lepődnek meg ha holnap összedőlne. Félek, hogy azt nem venné meg senki.

A szántóföldet jobb lenne eladni. Mert úgy tudom legtöbben csak úgy bérelnék ki ha terményben lehetne fizetni. Nekem meg idehoznak egy teherautónyi búzát azzal nem tudok mit kezdeni:)

Az ingóságok között meg aztán van minden. Nagyapán sok mindennnel foglalkozott az élete során. Mezőgazdasággal, állattenyésztéssel, építőiparral, meg egy gépgyárban is volt ilyen kisfönök szerűség. Rengeteg mindent összegyűlt az évtizedek alatt. Rengeteg szerszám, eszköz. A szőlőpréstől kezdve az oszlopos fúrógépen keresztül az utánfutóig minden van. Na meg a rengeteg használati tárgy, bútorok. Ezekkel se nagyon tudok mit kezdeni.

2011. nov. 26. 13:28
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én most semmit sem adnék el nagyon be van állva az ingatlanpiac.

Inkább kiadnám albérletbe a házakat és a földet is bérbe..

2011. nov. 26. 16:42
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Az ingóságokat elkezdheted eladni, de a házakat semmiképp! Padlón vannak az ingatlanárak, nagyot buknál rajtuk. Lehet, hogy nem látsz rá esélyt, de próbáld meg őket kiadni! Ha kiveszik, legalább lesz belőlük jövedelmed.
2011. nov. 26. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!