Most akkor én nem lehetek dollár milliárdos?
Azon gondolkodtam így gyerek fejjel ,hogy vajon attól lesz-e valaki dollár milliárdos hogy gazdag helyre születik-e, tehetősek-e a szülei stb... Megnéztem a forbes magazin első pár emberét és bizony nekik a szüleik tetemes vagyonnal rendelkeztek így alapjáraton gazdag gyerekből lett még gazdagabb felnőtt. Pl.: Bill Gates-nek a szülei alapból banktulajdonosok voltak ,szóval nem csoda hogy "10 évesen alapitotta meg első cégét" bizonyára okos kölök volt de azért belátható hogy ennyi pénzel bármelyik gyerek szívesen monopolizott volna :) Aztán ott az a mexikói 60 valahány éves csávó aki 15 évesen részvényekkel kereskedett , nem csoda Ő is gazdag volt, jó sok pénze volt a családjának. Facebook-os kölök dettó ,ott is richest szülök. A kérdésem az lenne ,hogy tudtok olyan emberről aki a forbes lista élén mozog vagy legalábbis a top 100-ban és nem született Roysroys-sal a seggében :)szóval szegény családból származik ?
Amúgy még azt vettem észre ,hogy aki gazdag az ráér és nem kell törödni a pénzügyekkel , ez tök jó lehet , nincs esténként kiabálás a számlák miatt ,nem kell lógni a buszon stb...azaz nem is kell busszal menni :D tehát a sok idő végett és a sok pénz végett meg lehet valósitani a találmányokat,ötleteket. Nekem is van jó pár ötletem de megvalósítani nem tudom nincs rá pénz meg jóformán idő sem támógató meg pláne nem, amit keresek annak nagyrészét beszívja a család,pedig koromhoz képest sokat keresek úgy vélem és mégis én meg két testvérem vagyunk anyuval meg elvált idegbeteg apuval :P
17/F
Sokan saját erejükből lettek azok. Pl Steve Jobs
A nevelőszülei szegények voltak
Steve Jobs az nagyon gazdag volt
Mondjuk ritka az olyan zsenialítás, mint ami neki volt.
ma 15:13 :)
Figyi, ez inkább egy filozófiai kérdés a föld működésére nézve tehát nem arról van szó ,hogy én nem elégszem meg 5 milliárd dollárral ,én meg elégednék a felével is :D hehe :)
Csak érdekel ,hogy van-e olyan aki a világon lévő leggazdagabb emberek közé sorolható be és nem gazdag családba született. Afféle szociológia kérdés inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!