Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hol keressek még munka után?

Hol keressek még munka után?

Figyelt kérdés

Már 90 helyre beküldtem az önéletrajzomat de senki sem jelentkezett vissza.

hol nézzek álláshirdetéseket, ahol nagy esélyem van rá, hogy tényleg keresne munkavállalót?

eddig 3-4 nagy internetes álláskereső portálra támaszkodtam.

2011. nov. 22. 20:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Én is ugyanebben a helyzetben vagyok,mint te. kíváncsian várom a válaszokat.
2011. nov. 22. 20:27
 2/10 A kérdező kommentje:
Te mióta keresel munkát? lassan már fogalmam sincs milyen szakmát lenne még érdemes letenni.
2011. nov. 23. 11:07
 3/10 anonim ***** válasza:
Nyár közepe óta. Már szinte mindent elvállalnék,ami tisztességes munka,de még az árufeltöltői állásokról sem igazolnak vissza. Szeretnék még tanulni valamit,megszerezni még egy szakmát a már meglévő mellé,de ahhoz is rengeteg pénz kell. :-( És te mióta keresel?
2011. nov. 23. 11:11
 4/10 A kérdező kommentje:

én csak szeptember eleje óta... szintén sehonnan sem igazolnak vissza.

így utólag belegondolva tök fölösleges volt tanulnom. inkább szórakoztam és csajoztam volna iskola helyett. állásügyben ugyanott tartanék, mint most.

2011. nov. 23. 14:20
 5/10 anonim ***** válasza:

Akkor gyakorlatilag ugyanabban a helyzetben vagyunk sajnos... :-( Újat nem nagyon tudok neked írni. Pesten vagy vidéken élsz?

Én vidéki vagyok,itt meg mégnehezebb a helyzet,a megyeszékhelyhez közel lakom,a bejárással semmi gond nem lenne,hiszen félóránként jár busz,de nagyon el van maradva ez a vidék. :-(

2011. nov. 23. 15:12
 6/10 A kérdező kommentje:

pesti vagyok. igen, itt szerencsére(?) több állás van meghirdetve (csak épp semelyikről sem jelentkeznek vissza!).

mondjuk az állások jelentős része házalós/ügynökösködős munka. (azok vajon miért hirdetik annyira?)

kicsit össze vagyok törve. ha semmi sem változik, akkor pár év múlva mehetek hajléktalannak, a diplomámat meg odaadhatom a nagymamámnak falvédőnek.

bár lehet hogy inkább felakasztom magam, mintsem hajléktalan legyek...

2011. nov. 23. 16:02
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha beszélsz nyelveket, menj külföldre, ez a legjobb megoldás.

Ha nem beszélsz nyelveket, vagy csak kalandvágyból mégis maradnál inkább Mo.-n, akkor másik lehetőség, hogy nem csak álláshirdetésekre hagyatkozol.

Ez ugyanis egy alapvető tévedés az álláskeresőknél, hogy csak hirdetés-hirdetés-hirdetés... holott a hirdetés mellékes. A legtöbb állást egyáltalán meg se hirdetik soha. Éppen ezért tehát ne hagyatkozz csak hirdetésekre, hanem hirdetés nélkül is jelentkezz direkte olyan helyekre, ahol szívesen dolgoznál, vagy legalábbis úgy gondolod, hogy hasznossá tudod tenni magad, hasznosíthatnád a tapasztalataidat, képzettségeidet. Sok cég, vállalat, intézmény weboldalán is van állandó Karrier vagy Állás rovat, ahol akár komplett űrlapon is jelentkezhetsz, de legalább egy elérhetőséget biztosan találsz, ahol vagy jelentkezhetsz telefonon, vagy küldhetsz be önéletrajzot mailben. Attól, hogy épp nem hirdetnek, még lehet, hogy van szükség emberre. Én pl. rögtön az első állásomat ezzel a módszerrel találtam meg még annak idején; volt egy szimpatikus hely, nem hirdetett semmit, de azért jeleztem, hogy itt vagyok... és igaz ugyan, hogy csak 3/4 év múlva, de válaszoltak, felvettek, és hosszan tartó, gyümölcsöző munkakapcsolat lett belőle.

Szóval lépj túl a hirdetéseken. :)

Meg ha gondolod, megnézheted még ezt is: [link]

2011. nov. 24. 11:37
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi. Beszélek nyelveket, de nincs pénzem arra hogy kiköltözzek külföldre :( ezért marad a kalandvágy...

nagyjából hogyan kell nyitni egy levelet a kopogtatómódszeres álláskeresésnél?

úgy értem, hogy a cég ne vegye személyes sértésnek hogy úgy küldtem neki levelet és önéletrajzot, hogy nem hirdetett meg semmilyen állást...

2011. nov. 24. 18:02
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi a honlapot is. Bár gazdasági szemszögből nézve nevetséges az egész, de meg kell hagyni, hogy megnyerő marketing szövegük van. "hogyan gazdagodj meg" "a számítógép dolgozik helyetted napi 24 órában" stb.

minden ember tudja, akiben van egy kis gazdasági véna, hogy abból lesz pénz, amit megtermelünk.

tehát kíváncsian várom a sorozat első részét :)

mindenesetre nem adtam/adom meg az eredeti adataimat, a visszaélések elkerülése végett.

ha mégis bejön én leszek nekik a leghitelesebb reklámforrás, mert szerintem csak a szokásos hülyeség az egész :)

de próba szerencse.

2011. nov. 24. 18:11
 10/10 A kérdező kommentje:
azóta 120 helyre küldtem be az önéletrajzomat, és csak 1 helyre hívtak be, de oda sem vettek fel :(
2012. jan. 14. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!