6 éve munkanélküli segélyt kapott a barátnőm és mellette dolgozott, azt hitte nincs bejelentve, de be volt és felvette a segélyt is, kiderülhet még ez?
A barátnőd egyszerűen sikkasztott.Ugyanis amikor elkezdett dolgozni neki jeleznie kellett volna a munkaügyi hivatalban hogy ne küldjék tovább a segélyt.Nem tette meg.Most ki fog derülni,és észre is veszik majd,hiszen rögzítve van minden.
2 dolog lehet
1. Piszok mázlista lesz,és nem foglalkoznak az üggyel.Nem reagálnak rá,mondván 6 éve volt,és újra kap segélyt..(bár ezt kétlem mert én is amikor másodjára mentem majdnem 6 év különbséggel,pontosan tudták mikor voltam először)
2.Észreveszik,és eljárást indítanak ellene,és visszakövetelik a felvett segélyt ami nem volt jogos..
(bár meglep hogy eddig nem vették észre.)
5 év után elvileg nem követelhetik vissza az elévülési idő miatt, kivéve ha bűncselekménnyel jutott a pénzhez.
Bár ha nagyon durván akarnak nyomulni, elvileg a csalás büntetőtényállását erre rá lehet húzni. Ilyet mondjuk szerintem nem lépnek meg.
én is úgy tudom, hogy 5 év az elévülési idő
de felelősséget a hozzászólásomért nem vállalok, lehet tévedek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!