Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » 6 éve munkanélküli segélyt...

6 éve munkanélküli segélyt kapott a barátnőm és mellette dolgozott, azt hitte nincs bejelentve, de be volt és felvette a segélyt is, kiderülhet még ez?

Figyelt kérdés
Most újra elmenne 6 év után munkanélkülire,de fél,hogy kiderül.
2011. nov. 21. 22:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Pedig ha elmegy újra munkanélküli segélye akkor ki fog derülni.Mégpedig azért mert minden papírt le kell adni amit az eddigi munkahelyeitől kapott.Ha be volt jelentve akkor az a cég is rögzítve van.Csak a hülye nem fogja észrevenni a dátumok egyezését,hogy egy időben dolgozott,és segélyt vett fel.
2011. nov. 21. 23:20
 2/7 anonim ***** válasza:
ha be volt jelentve hogyan kaphatott munkanélküli segélyt? szerintem azért annyira nem hülyék odafent...
2011. nov. 21. 23:21
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Igen,az a baj,hogy a fehér kiskönyvébe be van írva a munkahely dátum szerint,amikor be volt jelentve és pont akkor volt segélyen,azt a könyvet meg vinni kell. Akkor inkább ne menjen? Akkor már az életben soha többet nem mehet munkanélkülire?
2011. nov. 22. 07:37
 4/7 anonim ***** válasza:

A barátnőd egyszerűen sikkasztott.Ugyanis amikor elkezdett dolgozni neki jeleznie kellett volna a munkaügyi hivatalban hogy ne küldjék tovább a segélyt.Nem tette meg.Most ki fog derülni,és észre is veszik majd,hiszen rögzítve van minden.

2 dolog lehet

1. Piszok mázlista lesz,és nem foglalkoznak az üggyel.Nem reagálnak rá,mondván 6 éve volt,és újra kap segélyt..(bár ezt kétlem mert én is amikor másodjára mentem majdnem 6 év különbséggel,pontosan tudták mikor voltam először)

2.Észreveszik,és eljárást indítanak ellene,és visszakövetelik a felvett segélyt ami nem volt jogos..

(bár meglep hogy eddig nem vették észre.)

2011. nov. 22. 08:03
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Akkor megmondom neki,hogy inkább gyorsan keressen munkát és ne menjen segélyre.
2011. nov. 22. 16:21
 6/7 anonim ***** válasza:

5 év után elvileg nem követelhetik vissza az elévülési idő miatt, kivéve ha bűncselekménnyel jutott a pénzhez.

Bár ha nagyon durván akarnak nyomulni, elvileg a csalás büntetőtényállását erre rá lehet húzni. Ilyet mondjuk szerintem nem lépnek meg.

2011. nov. 22. 18:03
 7/7 anonim ***** válasza:

én is úgy tudom, hogy 5 év az elévülési idő

de felelősséget a hozzászólásomért nem vállalok, lehet tévedek

2013. nov. 20. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!