Hogyan kell eurót vásárolni? Hol érdemes, bankban, vagy hol? Van ennek valami plusz költsége?
Ha Euróra, mint készpénzre akarod beváltani, nézz körül néhány pénzváltóban, hogy hol a legolcsóbb. Ekkora összegnél azért lehet, hogy nem fogják azonnal beváltani mert nincs ennyi náluk.
Viszont én nem tartanék otthon ennyi pénzt. Úgy viszont érdemesebb a bankban beváltani.
Az szerintem szép betegség lenne, ha egy pénzváltóban nem lenne ötszázezer forintnyi euró. Még szerintem a legkisebb pénzváltóban is van ennél több is. (Én egyszer japán jent váltottam egy kisvárosi pénzváltóban egy millió forintért, és simán ki tudta fizetni. Pedig akkor még a japán jen itthon nem volt "felkapott".)
Érdemes olyan helyen átváltani, ahol tényleg jó áron tudod az EUR-t váltani. Majd azt bevinni pl. a CIB-be, ahol nyitni egy EUR DEVIZASZÁMLÁT (ez nagyon fontos!), és oda befizetni az EUR-t, majd lekötni.
Bankba ne váltsd, ott nem igazán kedvező az árfolyam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!