Miért olyan fontos a pénz?
semmi.
viszont kenyeret is csak ezért adnak.
Én azt szoktam kívánni, hogy elsősorban egészség legyen, viszont a következő kívánságom a több pénz, mivel sajnos hogy elérjem a kényelmesebb, izgalmasabb és változatosabb élethez szükséges dolgokat, ahhoz bizony sok kell belőle.Te soha nem kívántál nagyon olyan dolgot, amihez nincs meg az anyagi fedezeted? Mondjuk olyan helyen élni, ahol csak sok pénzből vehetsz telket? Vagy akár csak elutazni a Föld távolabbi részeire? Nekem pl. ilyen kívánságaim lennének, de pénz nélkül ez csak álom marad.
Az első valaszt adónak igaza van, óriási biztonságérzetet ad, hiszen a mai világban pontosan a bizonytalanság, ami kikészíti az embereket. Másoktól függetlennek lenni, az az igazi szabadság, és ehhez szerintem sok pénz kell. Kár, hogy én csak a lottó főnyereményben reménykedhetem.
Az a baj, - és nem az itteni kommentekben!!! - hogy a "mennyit számít a pénz?" kérdést - sokan lealacsonyítják piti tömegemberek anyagiskodására(kinek van, és milyen a kocsija, el tudja-e vinni a csajt kajálni, stb...)
Persze, hogy kell a pénz! Nincs ingyen zsömle az ABC-ben, lassan a levegővételért is fizetni kell...
De mennyit számít a pénz? Azt gondolom értelmes, épkézláb embernek csak annyit, hogy normálisan meglegyen belőle. Értsd meleg otthon, meleg étel, számlák kifizetve, normális ruhák, stb...
Efölött egy embert már sokkal magasabbszintű dolgok kell hogy érdekeljenek, - mondjuk az élet örömei, egészség, amennyire lehet nyugodt normális élet, boldogság, stb., - és nem a pénz!!!
Ha valaki túl anyagias, azt meg lehet érteni mondjuk úgy kb. 30 éves korig. - fiatal még... Ott még annyi az élet, hogy buli, ismerkedés, mozi, stb...
De ha valakinek még ettől idősebb korban, (mondjuk 45-50 évesen is) annyiról szól az élete, hogy hány okos TV van a szupermodern lakásában, meg mennyire drága ruhákba jár, - annak annyi öröme is legyen!!!! Egészségére!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!