Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mik a jogaim? Ha én egy...

Mik a jogaim? Ha én egy ismerősnél lakok hivatalosan és állandó lakcímként van bejelentve a cím, akkor mit tehet ellenem hogy ne lakjak ott?

Figyelt kérdés
És hogyan értesülök róla ha esetleg kijelentenek onnan, azaz hajléktalanná válok? Mit tehet ő, illetve mit tehetek én?
2009. máj. 4. 13:49
 1/4 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudom az idevonatkozó törvényeket, de nagyon remélem, hogy az ismerősöd akarata ellenére nem lakhatsz ott. Örülj, és köszönd meg, hogy eddig is használhattad a más lakását. Már a kérdésed is felháborító. Mi az, hogy van-e jogod lenyúlni a másét? Van bőr a képeden? Te mit szólnál, ha a te lakásodból nem lenne hajlandó valaki kiköltözni, amikor neked van szükséged rá?
2009. máj. 4. 17:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Az állandó lakóhely (lakcímkártyán szereplő) jogot nem biztosít az "ottlakásra". Ki nem tud addig tenni hatalmi eszközzel, amíg oda be vagy jelentve (tehát rendőrt nem hívhat, mert a rendőr a lakcímkártyád alapján azt állapítja meg, hogy ott laksz), azonban elindíthatja a kényszerkijelentésed, mint tulajdonos. Ha kijelentett, akkor már hatalmi eszközzel is utcára tehet.
2009. máj. 5. 00:58
 3/4 A kérdező kommentje:
Barátom amíg nem tudod mi áll a kérdés mögött ne itélkezz rendben?
2009. máj. 5. 10:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Háát Nehéz olyan szituációt elképzelni ahol te vagy ilyen esetben a "jó fiú".

Remélhetőleg a tulajdonjogot védik a törvények.

2009. máj. 5. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!