Szerintetek ez jogilag mennyire elfogadható amit csináltam? (kisebb történet)
Beköltöztem egy albérletbe. 3 nap után kiakartam költözni, mivel a lakótársaimmal a viszony már tarthatatlanná vált. Aztán közölték, h ilyen nincs, aláírtam a szerződést és 2 hónapra köteles vagyok ott lakni(legalábbis fizetni az ő értelmezésük szerint). Nem volt aláírva a szerződés, nem fizettem semmit.
A főbérlő azt mondta h intézzük el egymás közt a dolgot.(??!!!) Nyilván fizettetni akartak a lakótársaim 2hónapot. A főbérlő szerint nemkell semmit, el van intézve, mivel fél hónap így is ki volt fizetve.Fogtam magam és távoztam, ahogy illik. Ilyen helyzetben mit tehetnek??
(amit nem értek, h egy főbérlő hogy mondhat ilyet, h intézzük el magunk közt. Ennek nyilván az lesz a vége, h azt fizettetnek velem amit akarnak...ő háza, ő szabja a feltételeket..elvileg.)
Mi a gond?
A főbérlő természetesen nem akar a tii vitáitokkal foglalkozni. Neki minden bizonnyal van egy albérlővel szerződése az egész lakásra, aki továbbadta a bérletet egy-egy szobára. (ez így szokott lenni,egyvalaki kiveszi a lakást és utána lakótársakat keres.)
Tehát a főbérlő megkapja a pénzt a bérlőtől az egész lakásra, őt nem érdekli, hogy az kivel veszekszik.
A bérlő pedig megpróbált rajtad többet behajtani, de nem sikerült neki, és mivel nem is volt szerződés, ezért nincs is jogalapja.Ennyi
Ez mind tök mindegy.
Aláírtál valamit? Nem. Akkor?
Tök mindegy, hogy ki mit gondol vagy mivel akar foglalkozni. Nincs szerződés nincs kötelesség. Eljössz oszt' annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!