Mi történik ha nem veszem át a csomagot?
"csak lehet úgy csinálni,hogy a postán leadják és ott átveszem"
Hát nem ilyet nem lehet csinálni...
Nekik fel kell adni pénzért.
Utána a posta kiviszi hozzád, és ha enm vagy otthon nem tudja senki átvenni akkor hagy egy értesítőt, és visszaviszi a postára ahol majd átveheted az értesítővel.
Nem a rendelős cég viszi be a hozzád legközelebbi postára és teszi le a nevedre...
Az sztem gyakorlatilag netto hülyeség, hogy kára származhat valakinek, ha nem veszi át a neten vásárolt utánvétes csomagot. A cég bizonyára nem fog perelni, mert nincs érdekében. persze elviekben perelhetne, de az ilyen szitukkal (1-2%) sztem kalkulálnak,mint szállítási/egyéb veszteség. A nagyobb cégek 1000% :)
UGYANIS, ha átveszed a csomagot, kifizeted, használod, élvezed a vásárolt cuccot, s ezt követően, de 30 napon belül visszaküldöd, azt minden jogkövetkezmény nélkül megteheted. Tehát Te veszítettél ugyan egy feladási költséget, de a cég akitől vásároltad, az nem csak a fuvarköltséget bukja, hanem leértékelheti 10-20-30%-al a terméket, mert nem tudja produkálni a legtöbb esetben, hogy az eredeti csomagolásban ismét eladja.
Ugyhogy az eladó (is) jobban jár, ha bumerángkét (bontatlanul) visszakerül hozzájuk a csomag !!!
2020 frissites.
Ha megtagadod az atvetelt akkor is koteles vagy a szallitast fizetni. (Meg ha ingyenes akkor is)
A webshop kikuldi a dijbekerot a szallitas+csomagolasra. Ha nem fizeted ki akkor ugyvedi felszolitas, raktarozas es egy gyors eljarasban a vegen akar 1000ftbol siman 80ezer feletti lesz es eselyed meguszni nulla. Es nem kerul 3percbe elinditani...
Amig nincs a futarnal addig elallhatsz de onnantol kezdve a fizetned kell.
Utolsó. Visszamondod e-mailben. Ha mégis kiküldik megtagadod.
Én webshopot üzemeltetek itthon, és szlovákiába is. Nos itthon kénytelen vagyok 50%-al magasabb árréssel dolgozni a sok egybites csomagvisszautasító miatt. Míg szlovákiába a rendelők 90%-a előre kifizeti a rendelését.
Ennyit a magyar mentalitásról! :)
Itthon 100ból 10 utánvétes visszajön. Kint 1000ből 10...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!