Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi történik ha nem veszem át...

Mi történik ha nem veszem át a csomagot?

Figyelt kérdés
Rendeltem valamit,amit sajnos már nem tudok lemondani. A kiszállítás időpontjában nem leszek itthon..mi történik akkor ha nem veszem át? ( azaz nem lesz kifizetve se a csomag!!!) Tudnak tenni ellenem bármit is?
2011. okt. 8. 19:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
52%

"csak lehet úgy csinálni,hogy a postán leadják és ott átveszem"

Hát nem ilyet nem lehet csinálni...

Nekik fel kell adni pénzért.

Utána a posta kiviszi hozzád, és ha enm vagy otthon nem tudja senki átvenni akkor hagy egy értesítőt, és visszaviszi a postára ahol majd átveheted az értesítővel.

Nem a rendelős cég viszi be a hozzád legközelebbi postára és teszi le a nevedre...

2011. okt. 8. 19:50
 12/20 anonim ***** válasza:
86%
Ha látatlanban rendelted, akkor élhetsz az elállás jogával, tehát nem lesz probléma.
2011. okt. 8. 19:54
 13/20 anonim ***** válasza:
Igen,el állhat tőle,de a posza költséget neki ki kell fizetnie akkor is.
2011. okt. 9. 00:02
 14/20 A kérdező kommentje:
ahj ezt jól megcsináltam :/
2011. okt. 9. 09:33
 15/20 anonim válasza:
100%

Az sztem gyakorlatilag netto hülyeség, hogy kára származhat valakinek, ha nem veszi át a neten vásárolt utánvétes csomagot. A cég bizonyára nem fog perelni, mert nincs érdekében. persze elviekben perelhetne, de az ilyen szitukkal (1-2%) sztem kalkulálnak,mint szállítási/egyéb veszteség. A nagyobb cégek 1000% :)

UGYANIS, ha átveszed a csomagot, kifizeted, használod, élvezed a vásárolt cuccot, s ezt követően, de 30 napon belül visszaküldöd, azt minden jogkövetkezmény nélkül megteheted. Tehát Te veszítettél ugyan egy feladási költséget, de a cég akitől vásároltad, az nem csak a fuvarköltséget bukja, hanem leértékelheti 10-20-30%-al a terméket, mert nem tudja produkálni a legtöbb esetben, hogy az eredeti csomagolásban ismét eladja.

Ugyhogy az eladó (is) jobban jár, ha bumerángkét (bontatlanul) visszakerül hozzájuk a csomag !!!

2016. dec. 1. 12:28
 16/20 anonim ***** válasza:
6%
Mivel megkárosítod a céget, így ne számíts sok jóra. Nálunk összegyűjtik az ilyen csírákat és egyben megy az ügyvédhez.
2019. márc. 20. 11:24
 17/20 Assassindan válasza:

2020 frissites.

Ha megtagadod az atvetelt akkor is koteles vagy a szallitast fizetni. (Meg ha ingyenes akkor is)

A webshop kikuldi a dijbekerot a szallitas+csomagolasra. Ha nem fizeted ki akkor ugyvedi felszolitas, raktarozas es egy gyors eljarasban a vegen akar 1000ftbol siman 80ezer feletti lesz es eselyed meguszni nulla. Es nem kerul 3percbe elinditani...

Amig nincs a futarnal addig elallhatsz de onnantol kezdve a fizetned kell.

2020. júl. 10. 20:23
 18/20 Krix000 válasza:
17%
Kulipintyónak igaza van, pontosan ez történik. Szerződésszegés. A webáruházak már nagyon unják az ilyen senkiháziakat mint te. Összegyűjtik őket, aztán behajtják mind egy szálig. Több webshopnál is dolgoztam már, tehát van tapasztalatom. Továbbá, számíthatsz arra is, hogy az ip-det megjegyzik és kitiltanak az oldalról a p...ba, soha többet nem fogsz vásárolni ott (se) az tuti.
2020. szept. 11. 22:15
 19/20 anonim válasza:
82%
A sok baromarcútól kérdezem akik itt védik a webáruházakat. Mi van akkor, hogyha 1-2 munkanapra írták a kiszállítás(belföld) nov22.-én. Ma December 7 a csomag sehol. Ilyenkor vissza lehet mondani okoskák? És ez nem egyedi eset, folyton késnek ezek a szarok. Karácsony odébb van.
2020. dec. 7. 10:09
 20/20 anonim ***** válasza:

Utolsó. Visszamondod e-mailben. Ha mégis kiküldik megtagadod.

Én webshopot üzemeltetek itthon, és szlovákiába is. Nos itthon kénytelen vagyok 50%-al magasabb árréssel dolgozni a sok egybites csomagvisszautasító miatt. Míg szlovákiába a rendelők 90%-a előre kifizeti a rendelését.

Ennyit a magyar mentalitásról! :)

Itthon 100ból 10 utánvétes visszajön. Kint 1000ből 10...

2021. febr. 19. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!