Nettó 250-260-ból spórolás tényleg nem megoldható?
Összeköltözünk a barátommal, együtt ketten alaphangon nettó 250 körül keresünk (plusz neki a cafeteria és nagyon pici szülői segítség mindkét részről). A bérleti díj 50 ezer, erre rájön a közös költség és a rezsi nagyjának átalánya, ami 36 ezer Ft (télen-nyáron, házközponti a fűtés) plusz áram.
Én úgy gondolom hogy mindezekkel a paraméterekkel is tudunk majd spórolni (azért merem ezt mondani mert 3 évig laktam relatív olcsó albérletben, sokkal kevesebb fizuval, és nekem mindig összejött). Rosszul hinném, hogy egy havi 40-et azért félre tudunk ketten tenni? Hisz sokan gyerekkel élnek ennyiből, vagy kevesebből...
Áramon, ruházkodáson és (valamekkora mennyiségben) kaján tudunk spórolni. (De ha tippek vannak, szívesen fogadom!)
(Nagy hátránya a lakásnak hogy a fűtésátalány nyáron is ugyanannyi, de laktam már házközponti fűtéses lakásban, megszoktam, hogy ez ilyen, barátom nehezményezi)
Egy tipp a spórolásra: azt a negyvenet, amit félre akartok tenni havonta, utaltassátok egy másik számlára, vagy menjen valami megtakarításba! Mindenképp kezeljétek úgy, mintha az nem lenne!
A "majd elrakjuk, ami megmarad", nem jó módszer.
A megspórolni valót előre különítsétek el.
Bevásárolni mi havonta kétszer járunk, az nagyobb kiadás, de egyébként csak kenyérért és tejárt megyünk boltba, így elkerülhetőek a felesleges kiadások.
Ha nem költekeztek feleslegesen (meglátom-megveszem) akkor simán menni fog a megtakarítás.
Ezeken felül nekem mostanában tűnt fel, hogy mi semmilyen újságot nem veszünk. Tele van a net hírekkel, cikkekel, férfi és női magazinokkal, és a tv műsor is elérhető. Ezzel többezer forintot lehet havonta spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!